Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Beautyredactrice Charlotte leert je een make-uplook die je in slechts tien minuten zelf creëert.

Is er een stappenplan voor een glowy make-uplook?

Wil je in slechts tien minuten zelf een glowy make-uplook leren creëren, maar heb je geen idee hoe? Beautyredactrice Charlotte to the rescue! Zij maakte een handig stappenplan waarin ze toont hoe je jezelf een naturelle look voor elke dag aanmeet. Daarbij houdt ze het vrij licht en niet te dekkend.

Dit lijken misschien nog veel producten en veel stappen, maar als je iedere dag dezelfde producten aanbrengt op dezelfde plaats wordt het heel snel een routine die je op max. tien minuten gedaan hebt. Je huid en je blik zien er frisser uit en je gelaat krijgt meer vorm.

De basis

Breng dagcrème aan.

Breng eerst dagcrème aan, want op een te droge huid zal je foundation er niet mooi egaal uitzien. Je ziet meteen dat een beetje dagcrème je gelaat al een gezonde glow geeft.

Breng foundation en concealer aan.

Breng foundation op je gezicht aan. Doe daarna concealer onder de ogen en camoufleer er eventueel ook puistjes of vlekjes mee.

Je concealer breng je best na je foundation aan, omdat je foundation ook al wat camoufleert, dus hoef je de concealer alleen nog aan te brengen op hoogstnodige plekjes.

Fixeer met transparant poeder.

Laatste stap voor de basis is fixeren met transparant poeder. Gebruik hiervoor een losse kwast en breng het poeder aan op de plaatsen waar je huid snel gaat glimmen, dus op je voorhoofd, kin en eventueel rond de neus.

Tip: breng ook altijd poeder aan onder de ogen en op de oogleden om te zorgen dat je concealer beter blijft zitten en je mascara niet stempelt.

> Resultaat:

  • Roodheden en verkleuring rond de ogen is weggewerkt.
  • Huid ziet er egaler uit, maar nog natuurlijk.
  • Puistjes zijn nog zichtbaar maar vallen minder op.
  • Huid matcht mooi met hals.
Voor en na basis.

Shaping

Je gelaat meer kleur en vorm geven doe je met bronzer, blush en highlighter. Je kan kiezen voor poeder- of crèmeproducten. Als je een droge huid hebt ogen crèmeproducten natuurlijker omdat ze mooier versmelten met je huid. Heb je een vettere huid dan kies je beter voor poeders omdat die beter blijven zitten.

Breng bronzer aan in een 3-vorm.

Bronzer breng je aan in een 3-vorm van je voorhoofd naar je jukbeenderen en vervolgens naar je kaaklijn. Ik zet hem altijd onder mijn jukbeenderen, om meteen ook wat te contouren. Blend ook wat uit naar je hals zodat alles mooi matcht.

Breng blush aan op de appeltjes van je wangen.

Blush breng je aan op de appeltjes van je wangen. Blend uit naar boven en naar je haarlijn toe.

Lift je gezicht met highlighter.

Als laatste stap kan je je gezicht liften door highlighter aan te brengen boven je jukbeenderen, centraal op de neus, onder je wenkbrauwboog en op je cupidoboogje.

> Resultaat:

  • Gezicht oogt minder ‘vlak’ en heeft een gezondere kleur.
Voor en na shaping.

Wenkbrauwen

Doe je wenkbrauwen.

Werk eerst je wenkbrauwen bij voor je aan je oogmake-up begint. De snelste manier om je wenkbrauwen vorm te geven is met een wenkbrauwgel of wenkbrauwmascara. Wil je ze graag wat extra benadrukken, kies dan voor een getinte wenkbrauwgel. Die geeft je wenkbrauwen wat kleur, vult eventuele gaatjes op en houdt de haartjes in model. De binnenste helft van je wenkbrauwen borstel je omhoog, de buitenste helft naar buiten toe.

Ogen

Aan je ogen besteed je zo veel of zo weinig tijd als je zelf wilt. Een snelle manier om ze wat kleur te geven is met een oogschaduwstick. Je brengt die heel snel aan op je ooglid en blend de randjes wat uit met je vingertop of met een penseel. Ik gebruik liefst eentje met een glanzende finish omdat dat bijdraagt aan het glowy geheel. Een andere optie is je bronzer of blush gebruiken als oogschaduw. Zo krijg je meteen ook een mooi geheel. Je kan deze stap natuurlijk ook skippen en gewoon alleen mascara aanbrengen.

Tip om snel een frissere blik te creëren: inner corner highlight met een lichte, glanzende oogschaduw. Ik heb hier glanzend witte oogschaduw gebruikt, je kan het ook wat subtieler doen met de highlighter die je voor je gelaat gebruikt.

Eindig met je lippen.

Eindig altijd met iets op je lippen, al is het maar een lippenbalsem die ze een gezonde glans geeft. Doe je helemaal niets op je lippen, dan lijkt het alsof je make-uplook niet helemaal ‘af’ is. Let er ook op dat je restjes foundation van je lippen eerst verwijdert.

Een snelle manier om je lippen wat kleur te geven is door eerst lippenbalsem aan te brengen zodat ze goed gehydrateerd zijn en vervolgens met je vingertop een beetje lipstick op te deppen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '