Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Karolina Grabowska, Pexels

Douchen meteen na het sporten kan helpen, maar was je ook niet té veel.

Ik heb puistjes op mijn rug, décolleté en/of billen. Wat kan ik hieraan doen?

Heb jij last van puistjes op je rug, décolleté en/of billen? In deze nieuwe Frequently Asked Beauty Questions, waarin we al jouw beautyvragen beantwoorden, vertellen we je hoe het komt en vooral wat je eraan kan doen aan de hand van tips.

Puistjes op je rug en décolleté

Puistjes op je rug en décolleté ontstaan net als puistjes in je gezicht door een overmatige talgproductie en verstopte poriën. Je krijgt een soort ontsteking die zich uit als een puistje. Tegen puistjes op je rug of decolleté kan je een exfoliërend lichaamsproduct met salicylzuur of glycolzuur gebruiken, zoals bijvoorbeeld deze 2% BHA Spot Smoothing Exfoliant van Paula’s Choice.

Was je lichaam geregeld (bijvoorbeeld na het sporten), want anders krijgen zweet en andere vuilrestjes te veel tijd om zich op te hopen in je poriën. Met verstopte poriën (en dus puistjes) als gevolg. Was je ook niet té vaak, want dan kan je huid te droog worden en zal ze als tegenreactie net meer talg aanmaken, wat opnieuw kan leiden tot puistjes.

Puistjes op je billen

Heb je bultjes op je billen (oftewel: buttne), dan is de kans groot dat het om folliculitis gaat, dat is een ontsteking van de haarfollikels. Het ontstaat vaak door een combinatie van warmte, zweet en wrijving. Het ziet er dus uit als een puistje, maar het is het niet echt. Om het te voorkomen gebruik je het liefst een milde wasgel en draag je schone kleding die je huid laat ademen (lees: zo weinig mogelijk synthetische stofjes). Smeer eventueel plaatselijk een ontsmettende en kalmerende crème of zalf. Heb je er echt veel last van, vraag je dermatoloog dan voor een specifieke behandeling.

Meer FABQs:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '