Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Min An via Pexels

Zit niet de hele tijd met je handen in je haar.

Altijd vettig haar? Dit zijn 11 tips om het minder snel te hebben

Iedereen heeft weleens een bad hair day, en er zijn periodes dat het zodanig snel vettig wordt dat je geen idee hebt wat ermee aan te vangen. Gelukkig zijn er tips om ervoor te zorgen dat je haar minder snel vettig wordt en ook tricks om het niet (zo snel) te hoeven te wassen.

Blijf van je haar.

Nee, dat is niet zo makkelijk. Door stress of verveling zit je achter je bureau niet alleen vaak te zuchten, maar ga je ook vaak met je vingers door je haar. Niet doen! Je haar dagelijks borstelen is goed, want zo verdeel je de natuurlijke oliën beter over de lengtes van je haar. Maar te veel borstelen is ook niet goed, want dan gaat je hoofdhuid net nog meer talg aanmaken.

Steek je haar vaker vast.

Als jij het moeilijk vindt om uit je haar te blijven kan een staart maken of met een haarspeld vaststeken de oplossing zijn. Je zit hierdoor niet alleen minder in je haar, maar als je haar al vettig is, kan je het op die manier ook beter verbergen.

Was je haar niet te vaak.

De meesten van ons weten al lang dat het niet goed is om je haar vaak of zelfs dagelijks te wassen. Als je wast neem je de talg/natuurlijke vetten weg, waardoor je hoofdhuid als tegenreactie weer meer talg gaat aanmaken. Resultaat: meer kans op vettig haar. Het kan ook zorgen voor hoofdhuidirritaties en droog en pluizig haar. Je bent dus niet hygiënischer als je je haar elke dag wast. Ongeveer één à twee keer wassen per week is genoeg.

Wees zuinig met conditioner.

Conditioner dient om de uiteinden van je haar te verzorgen. Het is dus absoluut niet nodig om er je volledige coupe mee in te wrijven. Doe net voldoende op om de lengtes van je haar (ongeveer vanaf je oren) van een dun laagje te voorzien.

Let op met stylingproducten.

Als je crèmes, gel of andere stylingproducten wil gebruiken moet je er goed op letten dat je producten gebruikt die bij je haartype passen. Sommige producten verzwaren je kapsel, waardoor het ook sneller vettig wordt.

Breng geen olie of serum aan op je roots.

De grootste fout die je kunt maken is haarolie of -serum aanbrengen op je hoofdhuid. Breng zulke producten alleen aan aan je uiteinden! Probeer ook niet te veel te gebruiken.

Gebruik droogshampoo tussendoor.

Geef je haar wat tijd en train het. Als je je haar elke dag wast en dat minder frequent wil doen dan zal je haar moeten wennen. Dit wil niet zeggen dat je jezelf moet opsluiten of met vettig haar de straat op moet. Droogshampoo to the rescue! Breng het liefst ‘s avonds voor het slapengaan en sta op met een frisse coupe.

Let op met je haardroger.

Droog je haar niet te lang. De hitte van je föhn zorgt ervoor dat je haar vetter wordt omdat dit – opnieuw – talg produceert. Hetzelfde geldt voor het gebruik van een stijl- of krultang. Alles met mate.

Gebruik warm én koud water.

Maak je haar nat met warm water, maar spoel het uit met lauw of koud water. Volgens veel kappers sluit fris water de poriën van je huid waardoor je natuurlijke oliën behouden blijven.

Let op met wat je eet als je snel vettig haar hebt.

Net zoals vettig eten kan zorgen voor uitbraak van puistjes, heeft je voeding ook invloed op je haar. Wat je eet kan invloed hebben op hoe snel je (hoofd)huid vet wordt. Dat geldt voor je huid, maar zeker ook voor je haar.

Ververs je lakens.

Ververs regelmatig de lakens en vooral jouw kussensloop. Omdat je er elke nacht op slaapt wordt die al snel vuil en die bacteriën kruipen ook in je haar. Met als gevolg dat je opnieuw sneller vettig haar hebt.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '