Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Breng het niet aan op je puntjes.

Je haar wassen zonder water? Dit zijn de 9 do’s en don’ts van droogshampoo

Droogshampoo is een product op poederbasis dat overtollige olie van je haar absorbeert, waardoor het minder vet wordt. Het bestaat al lang, maar was nog nooit zo populair. Iedereen heeft het wel in de badkamer staan. Maar gebruik je het wel juist? Dit zijn negen do’s en don’ts.

Breng droogshampoo ‘s avonds aan.

Het duurt even voor je haar er weer écht fris uitziet. Breng droogshampoo ’s avonds aan, want zo heeft hij voldoende tijd om in te werken en sta je op met een frisse coupe.

Haal de haardroger er even bij.

Kleurloze droogshampoo heeft een witte kleur, dus let goed op dat het product voldoende geabsorbeerd is voor je de deur uitgaat. Masseer goed in met je vingertoppen en duw tegen de richting van de wortel om het haar te liften en meer volume te creëren. Je kan er bijvoorbeeld ook even de haardroger bijhalen nadat je droogshampoo hebt aangebracht. Zo blaas je meer volume in je haar en je voorkomt dat je restjes droogshampoo blijft zien.

Was je haar grondig.

Vertrouw niet dagenlang alleen maar op droogshampoo en reinig ook geregeld je haar met shampoo en water. Was je haar tijdens de eerstvolgende wasbeurt extra grondig, zodat je zeker alle restjes verwijdert. Droogshampoo laat immers altijd een klein beetje residu achter op je haar en hoofdhuid, dat kan zich opstapelen en op lange termijn voor irritatie zorgen.

Hou rekening met je haarkleur.

Voor blondines werkt een traditionele droogshampoo meestal perfect, maar op bruin haar kan die witte waas voor een raar zicht zorgen. Er bestaan daarvoor ook getinte droogshampoos, zowel voor bruin als voor blond haar.

Gebruik droogshampoo ook als stylingproduct.

Droogshampoo geeft je haar extra grip en textuur en werkt dus prima als stylingproduct. Gebruik het na het krullen voor een betere hold, zonder dat je lokken aan elkaar kleven. Of ter voorbereiding van een opsteekkapsel, zo blijven schuifspeldjes beter op hun plaats.

Breng het niet aan op je puntjes.

Wanneer je haar vet wordt, bevinden de oliën zich voornamelijk op je haarwortels en op je kruin. De lengtes en puntjes van je haar zijn van nature doorgaans droger, dus daar breng je het product beter niet aan als je geen pluizige puntjes wil.

Wacht niet te lang om droogshampoo aan te brengen.

Beginnen je haarwortels al een tikje vet te worden, maar kan je wel nog een dag verder zonder wasbeurt? Dan is het tijd om droogshampoo aan te brengen. Je verwijdert de eerste vetrestjes en de droogshampoo zal het vet verder blijven absorberen.

Breng het product niet te dicht tegen je hoofdhuid aan.

Hoe dichter je de spuitkop tegen je hoofd houdt, hoe natter het product nog zal zijn. En dan mist de droogshampoo natuurlijk helemaal z’n doel. Je hebt immers een droog poeder nodig dat de overtollige vetten van je haar en hoofdhuid absorbeert. 25 à 30 centimeter is de ideale afstand om je droogshampoo te verstuiven, reken dus ongeveer op de lengte van je onderarm.

Verstuif de droogshampoo niet rechtstreeks op je zij- of middenscheiding.

Til je haar laagje per laagje op en verstuif het product langs onder op de wortels.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '