Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Karolina Grabowska via Pexels

Wist je bijvoorbeeld ook dat je minstens een minuut onder de douche moet staan voor je je shampoo aanbrengt?

Less is more? Zoveel keer moet je je haar in een wasbeurt én in een week wassen

Je wast je haar al je hele leven, dus je denkt er waarschijnlijk niet meer bij na. Maar je haar wassen is véél meer dan gewoon shampoo inmasseren en uitspoelen. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel keer je je haar moet wassen in één wasbeurt? En in een week? En met hoeveel shampoo? Flair to the rescue!

Om het écht schoon te krijgen, moet je je haar eigenlijk twee keer wassen. De eerste keer wassen verwijdert restjes verzorgings- en stylingsproducten, zweet, talg en dode huidcellen. Een tweede shampoobeurt zorgt ervoor dat echt al het vuil weg is en frist je haarwortels op, waardoor je dat heerlijk frisse en luchtige gevoel krijgt, alsof je net van de kapper komt.

Less is more

BV-kapper Jochen Vanhoudt: ‘Was liever twee keer met een klein beetje shampoo dan één keer met veel. Schuimt je haar na de eerste keer niet goed? Dan is een tweede wasbeurt zeker nodig.’ Niet te veel shampoo gebruiken, dus. Maar hoeveel is niet te veel? Handig trucje: de hoeveelheid shampoo moet overeenkomen met een muntstuk!

Een minuut. Minstens zo lang moet je onder de douche staan voor je shampoo aanbrengt. Spoel je haar tot elke lok door en door nat is. Verdeelt je shampoo moeilijk, voeg dan bij het wassen meer water toe. Spoel vooral na het wassen grondig na. Achterblijvende shampoorestjes kunnen je hoofdhuid uitdrogen en irriteren.

En hoe lang je je shampoo dan moet inmasseren, vraag je je af? Dertig seconden! Minstens zo lang moet je je shampoo inmasseren voor je hem weer uitspoelt. Vergeet vooral niet om de achterkant van je hoofd en de zone achter je oren goed te masseren.

Daarbij is ook je hoofdhuid masseren (al dan niet met een siliconen tool) tijdens het wassen echt een must. Het heeft veel voordelen: het versterkt de werking van je shampoo, helpt om dode huidcellen te verwijderen en je poriën te zuiveren, bevordert de bloedsomloop én zou zelfs haargroei kunnen stimuleren. Bovendien is het ook heerlijk ontspannend.

Per week

Hoeveel keer per week je je haar dan ‘moet’ wassen? Eén à twee keer! Maar eigenlijk bestaat er geen regel voor. Heb je heel droog haar (kroeshaar of krullen), dan is één keer per week wassen met shampoo (of low poo) voldoende. Heb je haar dat niet droog of vet is, dan is twee keer per week prima. Was je je haar dagelijks en wordt het snel vet, dan was je het misschien te vaak. Probeer je haar te trainen zodat je het minder vaak moet wassen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '