Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

Beyoncés kapper Rita Hazan legt uit hoe je de nieuwste look van het popicoon kan kopiëren.

#TRENDING: spotlight blonde highlights à la Beyoncé wil je nú hebben

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Beyoncé heeft naast een nieuw album – ‘Renaissance’ – ook een nieuwe look, en dat was ons als fans van het eerste uur uiteraard niet ontgaan. Het 40-jarige popicoon liet zich door haar vaste kapper Rita Hazan spotlight blonde highlights aanmeten. En die willen wij nu ook.

Nieuw album, nieuwe look, dacht Beyoncé. De Amerikaanse popster, die volgende week haar 41ste verjaardag viert, zette de lancering van ‘Renaissance’ – haar jongste album dat eind juli uitkwam – in de verf met een hele reeks kiekjes op Instagram. En daar viel ons naast de zoals steeds geweldige outfits ook haar kapsel op.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Rita Hazan, die naast Beyoncé ook Jennifer Lopez en Mariah Carey tot haar cliënteel mag rekenen, is al jaren verantwoordelijk voor de lange lokken van Queen Bey. Hoewel het zeker niet de eerste keer is dat ze haar wereldberoemde klant warme, honingkleurige highlights aanmeet, is de techniek die ze voor haar laatste kapsel gebruikte wél baanbrekend.

Hazan’s creëerde spotlight blondenaar eigen zeggen speciaal voor Beyoncé, een techniek met als doel het haar te verlichten en versterken alsof men onder een schijnwerper – spotlight – zou staan.

Van videoclip tot selfie

Aangezien haar cliënt zich vaak in de schijnwerpers bevindt, letterlijk dan, wilde Hazan er met haar techniek voor zorgen dat Beyoncés lokken perfect tot hun recht zouden komen onder de felle spots, maar net zo goed in videoclips en zelfs selfies waarbij gebruik wordt gemaakt van een ringlamp.

Spotlight highlights zijn dan ook geen opvallende ‘strepen’ in het haar, maar simpelweg heldere, lumineuze en strategisch geplaatste highlights, legt Hazan uit. De kapper onthult dat ze om deze look te bekomen ook Beyoncés basiskleur lichter maakte, waardoor die mooi zou blenden met de highlights.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Spotlight blonde mag dan wel speciaal voor Beyoncé in het leven zijn geroepen, ook wij stervelingen komen er volgens Hazan mee weg. Wel hamert ze erop dat het belangrijk is om erop toe te zien dat iedere tint die wordt gebruikt je staat en vooral ook je huidskleur flatteert. Want iedereen die ooit al experimenteerde met highlights weet dat er niet één soort blond bestaat.

Wat je basiskleur betreft, raad ik aan om een of twee tinten lichter te gaan zodat die mooi kan blenden met de highlights.

Rita Hazan

Haar advies luidt dan ook om eerst uitgebreid met je kapper te bespreken welke look je exact wil, en je wensen te illustreren aan de hand van foto’s. Wat je basiskleur betreft, raadt Hazan aan om een tint of twee lichter te gaan voor je spotlight highlights laat zetten. ‘Dat zal helpen om de kleur zacht te houden, en zo vermijd je ook “strepen”‘, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nadien kan je overgaan tot de highlights, die volgens Hazan iets feller mogen dan wat je anders bij de kapper vraagt. Maar zorg ervoor dat het verschil ook weer niet te groot is. ‘Simpelweg een tint of twee lichter gaan, zal al een wereld van verschil maken’, aldus Beyoncés kapper.

Nog meer leesvoer voor beautyfans:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '