Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Parfumado

‘Hoe handig is dit?’

UITGETEST: een parfumabonnement om maandelijks een nieuwe geur te ontdekken

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Redactrice Ysaline (27) houdt van verwennerij, maar is in het dagelijkse leven, vol deadlines, sociale afspraken, huishouden en welverdiende me-time, van het principe ‘hoe simpeler, hoe beter’. Beautyroutines mogen – tenzij tijdens een avondje zelfzorg – niet te veel tijd en moeite kosten. Dus is ze altijd op zoek naar hacks om op gemakkelijkere manieren door het leven te gaan.

Abonnement op Parfumado: 8/10

Prijs/kwaliteit

Als je een flexibel abonnement neemt dat maandelijks opzegbaar is, betaal je telkens € 14,95 voor 8 ml, wat gelijkstaat aan € 1,87 per mililiter. Dat is niet spotgoedkoop, want de prijs is voor elk parfum hetzelfde. Voor het ene merk zal dit dus best prijzig zijn, voor het andere net schappelijk of zelfs goedkoop. Toch is het een handig systeem, dus z’n geld meer dan waard.

Hoe werkt het?

Wie geen idee heeft welke geur hij/zij/die wil of altijd hetzelfde parfum neemt, kan best eerst de parfumquiz doen. Je vult enkele vragen in zoals of je nicheparfums wilt of enkel bekende, of je openstaat voor unisex-geuren en wat jouw all-time favourite is. Na het invullen van alle vragen krijg je het resultaat: jouw geurprofiel dat bestaat uit specifieke geurnoten. Die kan je gebruiken om tussen het aanbod te gaan filteren. Heb je toch nog te veel keuzestress? De website raadt meteen ook vier parfums aan die bij jou zouden moeten passen.

Vervolgens zoek je parfums uit die je wil en voeg je deze toe aan je parfumkalender. Eens je kalender (voorlopig) ingevuld is, kies je het abonnement dat je wil, dat kan vanaf € 11,95/maand. Zo krijg je iedere maand een nieuw parfum van 8 ml, dat goed zou zijn voor dertig dagen, vier spraybeurten per dag.

Mijn ervaring

In mijn geval komt het geurprofiel Exotic en Gourmand uit de bus. Ik heb gekozen voor vrouwelijk, open voor unisex, voorkeur voor bekende merken, mijn favo parfum Girls Can SAY Anything van Zadig et Voltaire aangeduid, gekozen voor de creamy karamelfoto, aangegeven dat ik hou van zware, rijke parfums en mijn leeftijd vermeld. Onderaan de pagina krijg ik dan ook aanraders zoals Girl Of Now Forever van Elie Saab, Indian Dream van Mancera, Classique EDT van Jean Paul Gaultier en Haiku van Mirko Buffini.

Ik kies voor mijn eerste bestelling voor het parfum van Elie Saab, omdat ik het merk ken en even op veilig wil spelen. Het verdict? Ik vind het zeker niet slecht en het past wel bij mij, maar het is ook niet dat ik de geur wauw vind. Ik heb al meteen spijt van mijn keuze voor bekende merken, want ik heb al gemerkt dat nichemerken mij steeds meer kunnen verrassen. Ik weet dus al wat met te doen staat bij mijn volgende bestelling!

Pluspunten

  • Je vindt op de website meer dan 550 parfums, zowel hele bekende als nichegeuren.
  • Je krijgt persoonlijk advies dankzij de handige parfumquiz.
  • Perfect voor wie graag afwisselt.
  • Je kan hele dure parfums proberen die je anders misschien niet zou kunnen betalen.

Minpunten

  • Een flesje van 8 ml is snel opgebruikt.
  • Hou er rekening mee dat je bestelling niet aan het begin van de maand geleverd wordt. Je kan namelijk nog je keuze veranderen tot de eerste week van de maand en je parfum wordt pas in de helft van de maand opgestuurd.

Een blijver?

‘Ik heb al van jongs af aan een echte parfumverslaving. En door al jarenlang te werken bij Flair en een heleboel parfums uit te proberen, heb ik ondertussen wel al een serieus voorraadje staan in mijn kast. Aanvankelijk dacht ik dus dat ik zo’n parfumabonnement maar niets zou vinden, maar ik moet zeggen dat ik héél aangenaam verrast ben. De laatste tijd ben ik mijn parfums eigenlijk een beetje beu. Daarom is zo’n parfumabonnement interessant: je hebt geen tijd om de geur beu te worden. Hoe handig is dat?! Maar het is tegelijk ook een nadeel, want een flesje is snel op, vooral als het je nieuwe favoriet wordt!’

Productinfo

Parfumabonnement – vanaf € 11,95 – Parfumado – meer info.

Meer beautytestteams:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '