Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Met deze versie zou je makkelijker kunnen krullen. Maar is hij dat stevige prijskaartje waard?

Beauty testteam: De vernieuwde Steampod 4.0 van L’Oréal Professionnel

Charlotte (31), beautyredactrice, ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar tutorials te kijken en volgde ook een opleiding visagie. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor een gezonde, glowy skin en naturelle make-up. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

Steampod 4.0 van L’Oréal Professionnel: 8/10

Prijs/kwaliteit

De Steampod is met zijn € 349 allesbehalve goedkoop, maar hij zou wel veel minder schade toebrengen aan je haar.

Wat is het?

De Steampod is een stylingtool die gebruik maakt van stoom en hitte om je haar te stijlen en te krullen en zou daardoor 95% minder schadelijk zijn voor je haar dan andere stijltangen. Je vult het reservoir met water, schakelt het toestel aan en vervolgens gebruik je het net als een klassieke stijltang.

De voorgaande versies van de tool waren in de eerste plaats gericht op het stijlen van je haar. Je kon er ook mee krullen, maar dat vond ik persoonlijk niet zo makkelijk omwille van hoe breed hij was. Deze vernieuwde versie heeft een wat smaller en afgerond design waardoor je veel makkelijker krullen kan creëren.

Pluspunten

  • Het afgeronde design maakt het makkelijker om de draaibeweging te maken waardoor je krullen creëert.
  • Op de Steampod zit een kammetje dat je haar op zijn plaats houdt en doorkamt tijdens het stijlen. Bij de nieuwe versie zitten drie kammetjes voor verschillende haartypes: van sluik haar tot kroeshaar.
  • Het toestel warmt heel snel op (als ik de online reviews mag geloven véél sneller dan zijn voorgangers).
  • Mijn haar behoudt na het stylen een mooie glans, terwijl het bij klassieke stijltangen snel dof wordt.

Minpunten

  • De prijs. Het zou veel minder schadelijk zijn voor je haar om op deze manier te stijlen, maar er hangt wel een stevig prijskaartje aan vast. Ik twijfel of ik dit er zelf voor over zou hebben. Maar als je dagelijks een stijltang gebruikt is hij volgens mij wel de investering waard.
  • Hij is al smaller en wendbaarder dan zijn voorgangers, maar je kan er toch nog altijd niet zo dicht mee tot tegen de haaraanzet als andere, smallere stijl- of krultangen.

Een blijver?

Een stijltang gebruik ik zelf niet, maar ik was wel erg blij met de krullen die ik hiermee kon creëren. Ik moet nog wat oefenen om de techniek onder de knie te krijgen, maar ik ga hem zeker nog gebruiken.

Productinfo

Steampod 4.0 – € 349 – L’Oréal Professionnel, bol.com.

Meer beautytestteams:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '