Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Dimitri Lowette

Lezeres Mono (33) kreeg de haarkleur die ze altijd al wilde én bijbehorend advies van kapper Philip Boeve.

VRAAG AAN DE KAPPER: ‘Hoe krijg ik meer leven in m’n haarkleur?’

We polsten naar jullie vragen rond haarkleuring en kregen er véél. Vier lezeressen kregen de haarkleur die ze altijd al wilden én bijbehorend advies van de kapper. Vandaag is het de beurt aan Mono (33). Zij stelde de vraag: ‘Ik wil wat meer leven in mijn haarkleur. Liefst iets wat je ook kan zien als ik het opsteek. Hoe speel ik dat klaar?’.

Mono: ‘Ik heb heel donkere lokken, dus qua kleuring heb ik niet veel opties. Als chef-kok moet ik mijn haar iedere dag opsteken. Je ziet er dus niet zoveel van, maar ik zou er toch graag wat meer leven in brengen.’

Met deze kleuring komt Mono minstens een halfjaar toe.
Kapper en eigenaar van Café Coiffé in Schoten Philip Boeve

Kapper en eigenaar van Café Coiffé in Schoten Philip Boeve

Kapper en eigenaar van Café Coiffé in Schoten Philip Boeve: ‘Mono kreeg een contourbalayage, dus de focus ligt op het contouren van zowel het gezicht als de achterkant. We gingen voor een subtiele, karamelkleurige balayage. Ideaal als je brunette bent en ook brunette wil blijven. Dankzij deze techniek blijf je de kleurschakeringen toch mooi zien, ook al moet je je haar iedere dag opsteken. Met deze kleuring komt ze minstens een halfjaar toe. Eventueel kan ze er tussendoor een toner op laten zetten om het geheel wat op te frissen en dan kan ze weer enkele maanden vooruit.’

© Dimitri Lowette

TREND: The dark side

Blond haar was lange tijd erg populair. Veel brunettes lieten hun lokken een paar tinten lichter kleuren, maar vaak laten ze nu hun eigen kleur shinen, al dan niet ondersteund met een kleuring.

  • Omarm je natuurlijke bruine lokken en geef ze wat meer leven met highlights. Dat kan gaan van heel subtiele highlights die je bijna niet ziet tot opvallende schakeringen in verschillende tinten. Toasted caramel wordt dit jaar een hit: donkerbruin haar met highlights in verschillende warme tinten als koper, karamel en aubergine.
  • Niet zo’n fan van highlights? Dan kan je je bruine lokken ook een upgrade geven door er een toner op te laten zetten of een kleurmasker te gebruiken, bijvoorbeeld met rode pigmenten voor een kastanjebruine coupe.
  • Of ga voor de trendkleur midnight brown, een diep donkerbruin dat bijna zwart lijkt. Denk aan de glanzende, donkere lokken van Megan Fox.

Onderhoud

Philip: ‘Mono heeft heel lang haar. Hoe langer je haar, hoe ouder de lokken zijn en hoe meer voedingstoffen ze door de jaren heen verliezen. De lengtes en de puntjes hebben dus wat extra zorg nodig. Gebruik een shampoo voor gekleurd haar, een conditioner en regelmatig een voedend haarmasker. Een conditioner voedt ook, maar gaat minder diep dan een haarmasker.’

7 Second Express Repair Treatment

7 Second Express Repair Treatment

7 Second Express Repair Treatment

€ 7,99  –  Gliss Kur

Dit 7 Second Express Repair Treatment voor lang, droog haar maakt beschadigde puntjes in een wip weer glad en glanzend. Ideaal als je geen tijd hebt om een haarmasker te laten inwerken.

Shop hier

Moringa Shine & Protection Hair Mist

Moringa Shine & Protection Hair Mist

Moringa Shine & Protection Hair Mist

€ 15  –  The Body Shop

Moringa Shine & Protection Hair Mist is een fijne mist die je haar hydrateert en meer glans geeft, en hij heeft een erg frisse, verkwikkende geur.

Shop hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '