Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ici Paris XL / Anke Desmet

'Er zijn drie dingen waarmee je rekening moet houden als je een foundation kiest: 1. de tint, 2. de hoeveelheid dekking en 3. de finish', leert beautyredactrice Charlotte ons.

BEAUTY VOOR BEGINNERS: ‘Hoe kies ik de juiste foundation?’

Zit jij met de handen in het haar bij het horen van termen als ‘cleanser’ en ‘exfoliëren’? Dan ben je vast net zo’n beautydummy als onze gastredactrice Maaike van Thomas More Hogeschool. Zij schakelde de hulp van beautyredactrice Charlotte in en legde haar de twaalf vaakst gestelde vragen voor.

Beautyredactrice Charlotte: ‘Er zijn drie dingen waarmee je rekening moet houden als je een foundation kiest: 1. de tint, 2. de hoeveelheid dekking en 3. de finish. Qua tint is het belangrijk om naar de ondertoon te kijken. Is je tint eerder rozig en hebben je aderen een blauw-paarsige kleur? Dan heeft je huid een roze of koele ondertoon. Als je huid eerder aan de gele kant is en je aderen groenig zijn, dan val je onder de warme tinten. Een mix van beide kan ook, dan heb je een neutrale ondertoon. Bij een donkere huid is het belangrijk om naar het gezicht te kijken in natuurlijk daglicht.’

Qua tint is het belangrijk om naar de ondertoon te kijken. Vervolgens kijk je naar de textuur of dekking.
Beautyredactrice Charlotte

Beautyredactrice Charlotte

‘Vervolgens kijk je naar de textuur of dekking. Hoe vloeibaarder de foundation, hoe natuurlijker het effect. Wil je imperfecties camoufleren? Dan ga je op zoek naar een dikkere textuur. Tot slot heb je een foundation met een matte of glowy finish. Als je een drogere huid hebt, kies je een glowy finish, bij een vettere huid een matte finish.

Touche Eclat Le Teint Foundation van Yves Saint Laurent

Touche Eclat Le Teint Foundation van Yves Saint Laurent

Touche Eclat Le Teint Foundation van Yves Saint Laurent

€ 49,90  –  Ici Paris XL

‘Mijn favoriete nieuwkomer is Touche Eclat Le Teint Foundation. Niet goedkoop, maar je doet er lang mee, hij geeft je een frisse teint en je ziet hem écht niet zitten. Hij bestaat bovendien in 30 verschillende tinten.’

Shop hier
Tekst: Maaike Huegaerts m.m.v. Charlotte De Loose

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '