Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© RODNAE Productions, Pexels

Zo creëer je die volumineuze blowout in je eigen badkamer.

7 tips voor een mooi en volumineus resultaat met de haardroger

Föhnen als bij de kapper? Natúúrlijk kan je dat zelf! Met deze tips creëer jij die glamoureuze blowout in je eigen badkamer.

15 centimeter

Je wil je haar zo snel mogelijk drogen, dus hou je de haardroger dichter bij je haar. Guilty? Je haar zal sneller droog zijn, maar daarvoor betaal je op lange termijn wel de prijs. Je haar raakt op die manier namelijk sneller beschadigd. Hou liefst een afstand van 15 tot 20 centimeter. Moet je de haardroger toch even dichter houden, bijvoorbeeld terwijl je het in model föhnt, zet hem dan op een minder warme stand.

Wacht eens even

Start niet meteen met föh­nen zodra je uit de douche komt. Laat je haar eerst aan de lucht drogen, terwijl je andere dingen doet. Begin pas te föhnen wanneer je haar al voor 70 à 80 procent droog is. Zo bespaar je tijd en kan je je haar toch nog mooi stylen.

80 °C TOT 140 °C

Zo warm kan de gemiddelde haar­droger worden. Dat is warm genoeg om je haar te beschadigen en je hoofdhuid te irriteren. Breng daarom altijd een hittebeschermend product aan vóór het föhnen.

Haast en spoed

Heb je weinig tijd? Concentreer je dan op de delen van je haar die goed zicht­baar zijn, zoals de lokjes rond je ge­zicht en de lengtes van je haar. Het haar in je nek doet er wat langer over om te drogen, maar het valt ook min­der op als dat minder mooi gestyled is.

One direction

Föhn altijd met de richting van je haar mee, ook als je je hoofd ondersteboven houdt. Zo blaas je de haarschubben plat, waardoor je haar gladder en glanzender wordt. Let daarbij goed op rond je scheiding, want anders kunnen je babyhaartjes meer omhoog gaan staan.

Easy squeezy

Vergeet niet om je haar goed maar voorzichtig uit te squeezen terwijl je nog in de douche staat, zodat het meeste overtollige water al uit je haar is. Dat bespaart je veel tijd tijdens het föhnen.

Laagjes

Gebruik je een ronde borstel om te föhnen, werk dan nauwkeurig. Maak mooie verdelingen en steek een deel van je haar op met een knijpspeld, terwijl je de rest föhnt. Zo raken er geen ongewenste lokjes verwik­keld tijdens het draaien.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '