Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Beautyredactrice Charlotte leert je hoe je dit zelf kan.

PASSPORT MAKEUP: in 10 stappen stralend voor je mooiste pasfoto ooit

Op TikTok ging een meisje (Giorgia, of Passport girl zoals ze nu wordt genoemd) viraal omdat ze er zo fantastisch uitzag op haar pasfoto. Dé truc? Contouren en highlighten op de juiste plaatsen. We leren het jou in tien stappen.

Glowy basis

Breng naast je hydraterende skincare ook een hydraterende primer aan die je huid nog meer doet stralen. Gebruik daaroverheen een foundation met een glowy finish. Een heel matte kan je huid op foto nogal dof maken.

Wenkbrauwen

Borstel je wenkbrauwen strak omhoog met een transparante brow gel of wax die je haartjes écht omhoog houdt. Borstel de buitenste helft goed naar boven, zodat je ogen een lift krijgen. Doe dit zo gelijk mogelijk bij beide wenkbrauwen. Brows zijn sisters en geen twins, maar omdat je pasfoto zo rechttoe rechtaan genomen wordt, wil je toch dat ze zo symmetrisch mogelijk zijn.

Highlighten met concealer

Gebruik onder de wenkbrauwen een concealer die lichter is dan je huidtint. Zo worden je wenkbrauwen nog meer gelift en krijg je een frisse blik. Breng dezelfde concealer ook aan onder je ogen en blend uit naar de bovenkant van je oor toe. Breng ook aan tussen je wenkbrauwen en midden op je kin.

Contouren

Gebruik om te contouren een contourstick of een concealer die een paar tinten donkerder is dan je huidtint.

Voorhoofd: breng de contourstick aan net boven je slapen, om je voorhoofd wat smaller te maken. Of tegen je haarlijn als je je voorhoofd wat kleiner wil maken.

Jukbeenderen: maak een kusmondje en volg je de lijn van je jukbeenderen, breng de contour net wat hoger aan dan normaal, om je wangen extra te liften. Blend uit naar de bovenkant van je oren toe.

Kin en kaaklijn: contour links en rechts van je kin, en blend uit langs je kaaklijn naar je hals toe om je kaaklijn strakker te doen lijken.

Ogen contouren

Gebruik je contourstick ook om je ogen te shapen. Breng de contour aan boven je crease (de plooi van je oog) en blend uit naar buiten en naar boven toe. Let wel op dat je niet tot tegen je wenkbrauwgaat.

Fixeren

Fixeer de concealer met transparant poeder om je huid nog egaler te maken.

Blush

Breng je blush wat hoger aan dan normaal, om je wangen extra te liften.

Eyeliner

Gebruik een eyelinerpen met een fijne punt en teken een dunne wing van de helft van je oog tot net voorbij je buitenste ooghoek.

Mascara

Breng zwarte mascara aan op de bovenste en onderste wimpersen borstel je wimpers lichtjes naar buiten toe. Zo krijgen je ogen nog meer een cateye-effect.

Lippen

Overlijn je lippen een beetje met lippotlood en vul op met lipstick. Breng eventueel centraal lipgloss aan om je lippen er voller te doen uitzien.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '