Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Snel en efficiënt!

Deze glowy make-uplook creëer je in amper 10 minuten

Beautyredactrice Charlotte is ook make-upartiest en heeft dus enkele trucjes achter de hand om je zo snel en efficiënt mogelijk op te maken. Deze glowy make-uplook creëer je zelf in amper 10 minuten.

Stap 1: dagcrème

Stap 1: dagcrème

Stap 1: dagcrème

Breng eerst dagcrème aan, want op een te droge huid zal je make-up er niet egaal uitzien. Een beetje dagcrème geeft je gezicht ook meteen een gezonde glow. Je dagcrème moet vooral goed hydrateren, en het liefst van al bevat hij ook een beschermingsfactor (lees: SPF 30 of 50).

STAP 2: foundation, getinte dagcrème of BB- of CC-crème

STAP 2: foundation, getinte dagcrème of BB- of CC-crème

STAP 2: foundation, getinte dagcrème of BB- of CC-crème

Deze stap is natuurlijk optioneel, want je hóéft je huid niet op te maken. Wil je gewoon een klein beetje egaliseren, dan kan je een getinte dagcrème smeren. Wil je graag roodheid of kleine imperfecties zonder veel dekking camoufleren, dan zijn een BB- of CC-crème the way to go. Wil je liever wat meer dekking om imperfecties te verdoezelen, dan kan je voor foundation gaan. De snelste manier om die producten aan te brengen is met je handen. Wrijf het product zachtjes uit en duw vervolgens met je vlakke vingers op je gezicht, zodat het product mooi versmelt met je huid.

STAP 3: concealer

STAP 3: concealer

STAP 3: concealer

Concealer gebruik je om kleine oneffenheden en verkleuringen (bijvoorbeeld rond de ogen, op puistjes, op roodheden rond je neusvleugels...) weg te werken. Breng concealer bij voorkeur aan na je foundation, omdat die op zijn beurt ook al wat camoufleert. Zo hoef je de concealer alleen nog aan te brengen op de hoogstnodige plekjes en breng je zeker niet te veel aan.

STAP 4: afpoederen

STAP 4: afpoederen

STAP 4: afpoederen

Fixeer met een losse kwast en transparant poeder, want dat zie je niet liggen op de huid. Breng het poeder alleen aan op de plaatsen waar je snel gaat glimmen of waar je make-up minder goed blijft zitten. De belangrijkste plaatsen om af te poederen zijn je voorhoofd, kin en rond de neus. Breng ook poeder aan onder je ogen en op je oogleden, want zo blijft je concealer beter zitten en gaat je mascara niet stempelen.

STAP 5: bronzer

STAP 5: bronzer

STAP 5: bronzer

Warm je gezicht op met een bronzer die een paar tinten donkerder is dan je huidskleur. Breng hem aan in een 3-vorm langs je haarlijn, vanaf je voorhoofd naar je jukbeenderen en naar je kaaklijn. Blend ook een beetje uit naar de hals, zodat je geen harde overgang krijgt.

STAP 6: blush

STAP 6: blush

STAP 6: blush

Blush breng je aan op de appeltjes van je wangen, het dikste punt wanneer je glimlacht. Blend schuin naar boven toe uit, richting de bovenkant van je oor. Je bronzer, blush en highlighter kunnen zowel een crème- als een poedervorm hebben. Crème versmelt mooi met je huid en is ideaal voor een drogere huid. Poeder blijft langer zitten en is beter als je een vettere huid hebt.

STAP 7: highlighter

STAP 7: highlighter

STAP 7: highlighter

Met een highlighter kan je bepaalde delen van je gezicht extra liften. Bovendien geeft hij je gezicht een gezonde gloed. Breng hem net boven je blush aan en blend uit naar je slapen toe. Andere plaatsen waar je kan highlighten zijn onder de wenkbrauwen, centraal op de neus en op je cupidoboogje (het V-tje van je bovenlip).

STAP 8: wenkbrauwen

STAP 8: wenkbrauwen

STAP 8: wenkbrauwen

De snelste manier om je wenkbrauwen in vorm te brengen is (getinte) wenkbrauwgel aanbrengen. Zijn je wenkbrauwen van nature niet zo vol, gebruik er dan eentje met fibers. Dat zijn kleine vezeltjes die zich vasthechten aan je wenkbrauwhaartjes, waardoor je brows voller lijken. Kam de binnenste helft van je wenkbrauwen naar boven toe en kam de buitenste helft naar opzij.

STAP 9: ogen

STAP 9: ogen

STAP 9: ogen

Aan je ogen besteed je zo veel of weinig tijd als je zelf wil. Een snelle manier om ze wat kleur te geven is een oogschaduwstick. Breng aan op je ooglid en blend de randjes wat uit met je vingertop of een penseel. Om je blik nog wat frisser te maken breng je met een puntig penseel (of wattenstaafje) een lichte, glanzende oogschaduw aan op je binnenste ooghoek. Een andere manier om tijd te besparen is je blush of bronzer als oogschaduw gebruiken, want zo matchen je ogen met de rest van je gezicht. Je kan die stap ook overslaan en alleen mascara aanbrengen.

STAP 10: lipgloss

STAP 10: lipgloss

STAP 10: lipgloss

Eindig altijd met een accent op je lippen, al is het maar een verzorgende lippenbalsem die een gezonde glans geeft. Draag je helemaal niets op je lippen, dan lijkt het alsof je make-uplook niet helemaal af is. Let er ook op dat je eventuele restjes foundation eerst van je lippen verwijdert, want die maken je hele look grauw. Breng hydraterende lippenbalsem aan en dep met je vingertop een beetje lipstick op je lippen voor een naturel kleureffect. Je kan ook een subtiel getinte lipgloss gebruiken, die je trouwens makkelijk en snel zonder spiegel aanbrengt.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '