Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De beste tips voor een mooi egaal en langhoudend resultaat.

Hoe kan ik felle lipstick dragen zonder dat hij uitdroogt of afschilfert?

Als je een accent legt op je lippen met een fel kleurtje, wil je natuurlijk dat dat de hele dag mooi blijft. Niets zo vervelend als een felle lipstick die je lippen uitdroogt of na enkele uren gaat afschilferen. We geven je enkele tips om dat te voorkomen.

Als je voor felle lipstick kiest wil je niet dat die je lippen er droog en ongezond laat uitzien. Het aan je keuze van lipstick liggen, maar er zijn ook andere oorzaken.

1. De juiste lipstick

Helaas kan je pas weten of een lipstick je lippen uitdroogt als je hem een paar uurtjes ophoudt. Testen is dus de boodschap. Maar je kan ook uitkijken naar producten die extra verzorgende en hydraterende ingrediënten bevatten. Hou er ook rekening mee dat matte lipsticks je lippen sneller droog zullen maken dan een glanzende lipstick of lipgloss. Eén van onze favoriete hydraterende lipsticks is de Silkysoft Satin Lipstick van Les Couleurs de Noir, je vindt hem hier.

2. Prep je lippen

Zorg ervoor dat je lippen altijd goed gehydrateerd zijn. Breng dus liever preventief lippenbalsem aan, zodat ze nooit té droog worden. Heb je toch last van velletjes, dan kan je je lippen scrubben met een lipscrub of met een vochtig, zacht handdoekje.

3. Vermijd veel laagjes

Als je wil dat je lipstick lang blijft zitten, kan je beter eerst lippotlood aanbrengen en daarna lipstick. Maar zo’n lippotlood heeft een vrij droge textuur, waardoor je lippen nog droger kunnen worden. Als je hele droge lippen hebt hou je het dus liever gewoon bij één laagje lipstick.

4. Lipbalm & lipstick

Je kan je lipstick combineren met een transparante lippenbalsem, om je lippen beter gehydrateerd te houden. Dat kan op twee manieren: je brengt eerst je lipstick aan en dept daarop een beetje lippenbalsem. Of je brengt eerst lippenbalsem aan en neemt wat lipstick op je vingertop die je vervolgens over je lippen verdeelt. Let wel op dat je de randjes van je lippen mooi opkuist met een proper wattenstaafje, zodat je toch een netjes afgelijnd resultaat krijgt.

5. Hou het droog

Probeer niet te veel aan je lippen te likken. Dit lijkt misschien onlogisch als je lippen droog voelen, maar zodra er vocht op je lippen komt zal dat verdampen waardoor je lippen opnieuw droger worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '