Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Van pikant eten vermijden tot deo aanbrengen: Flair to the rescue!

Wat kan ik doen aan boob sweat?

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

In de zomer is het altijd zweten geblazen, en zeker als er nog eens een hittegolf tijdens het weerbericht wordt aangekondigd. Ook dit weekend wordt het nog meer dan dertig graden. Heb jij last van zweet onder je borsten tijdens die hete dagen? Je bent zeker niet alleen! In onze nieuwe beautyreeks Frequently Asked Beauty Questions beantwoorden we jullie meest prangende vragen. Deze week: hoe ga ik om met zweet onder mijn borsten?

Terwijl zweten helemaal normaal is – ja, zelfs onder je borsten! – en helemaal niets is om je over te schamen, is het wel voor veel mensen een vervelend iets. Stoor je je aan je zweetplekken? Of vind je het vervelend dat het altijd nat voelt onder je borsten? Dan is het handig om te weten hoe je omgaat met dat zweet.

Kies voor stofjes die ademen.

In polyester of viscose zweet je sowieso al meer, dus vermijd synthetische materialen. Kies in de zomer voor bovenstukken die ademen, zoals een topje uit katoen of een hemdje uit linnen. Opteer ook eerder voor een los bovenstuk dan eentje dat aanspant, zo kan alles beter ademen.

En kies ook de juiste beha.

Kies in de zomer ook voor een beha uit katoen die genoeg ondersteuning biedt zodat je borsten minder op je huid gaan plakken. Laat die synthetische, minder stevige exemplaren met deze temperaturen achterwege.

Of draag een beha die zweet absorbeert.

Het klinkt misschien gek, maar het is geen slecht idee om een sportbeha te dragen in de zomer. Die zijn gemaakt om zweet te absorberen, dus of je nu sport of niet: je zweet oppakken zal je sportbeha sowieso doen! Kies dan wel voor een met niet al te veel vulling, anders wordt het misschien ietsjes te warm.

Of kom gewoon buiten zonder.

Je borsten doen ademen is nog altijd het allerbeste. Heb je er dus geen problemen mee om zonder beha rond te lopen, doe dat dan ook. Bekijk wel volgende tips om minder te zweten en irritatie te vermijden.

Gebruik antiperspirant.

Net zoals je deo gebruikt onder je oksels, kan het ook helpen om een gewone parfumvrije antiperspirant onder je borsten te gebruiken. Kies eventueel ook voor een deo voor gevoelige huid om irritatie en wrijving tegen te gaan. Er bestaat trouwens ook deo die je op je hele lichaam mag aanbrengen. De Hidrosis Control Crème Multizones van Ducray is daar een voorbeeld van!

Gebruik talkpoeder om vocht op te nemen.

Blijkbaar zou ook talkpoeder goed werken tegen zweten op plekken waar je eigenlijk niet wil zweten. Talkpoeder absorbeert vocht, dus dat is logisch!

Geef arganolie een kans.

Volgens beautykenners zou arganolie wonderen doen voor boob sweat. Het zou zowel transpiratie vermijden als irritatie tegengaan.

Vermijd pikant eten of andere dingen waardoor je meer gaat zweten.

Zweet is onvermijdelijk in de zomer, maar er zijn wel dingen die ervoor zorgen dat je nog meer zweet. Als je pikant eten eet of alcohol drinkt, kan dat invloed hebben op hoeveel je zweet. Heb je er dus echt last van, vermijd dan producten en dingen die je net meer doen transpireren.

Draag zwart.

Heb je toch nog wat last van zweet en schaam jij je – ook al is het niet nodig! – voor je zweetvlekken? Draag dan zwarte kledij, want daarin vallen ze het minste op.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '