Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Image by © Image Source/Corbis

Deze middeltjes tegen puistjes moet je zeker proberen!

Iedereen herkent het wel: je gaat slapen en voelt al dat het er aan zit te komen... En ja hoor, de volgende ochtend sta je op met een vervelend puistje. So annoying! Maar er zijn wel enkele middeltjes die je kan toepassen om die zo gehate puistjes te verhelpen.

Niets is vervelender dan opstaan met een puistje. Het enige wat je kan doen is de schade beperken en dat doe je door volgende middeltjes en trucjes toe passen!

Eerst en vooral: gebruik niet te veel make-up


We snappen het heel goed, je wil dat puistje liefst zo goed mogelijk wegwerken. Dat kan je natuurlijk ook, maar weet dat het niet echt helpt om puistjes weg te krijgen. Integendeel: door te veel make-up te gebruiken verstop je de poriën nog meer, waardoor je in een mum van tijd weer een nieuw puistje krijgt.

Image by © Corbis

Gebruik tandpasta


Je leest het goed. Als je last hebt van puistjes dan kan je voor het slapen gaan de plekjes aanstippen met tandpasta. Het bestanddeel Triclosan zorgt ervoor dat het puistje sneller zal uitdrogen.

Insmeren met opgeklopt eiwit


Je gezicht insmeren met een opgeklopt eiwit zou ook een handige manier zijn om die vervelende acne op je gezicht te laten uitdrogen. Laat ongeveer een half uur intrekken voor je het van je gezicht wast.

Image by © Corbis

Citroensap to the rescue


Doe een beetje citroensap op een wattenschijfje en dep op het puistje. Als je het sap even z’n werk laat doen heb je binnen de kortste keren resultaat. Was je gezicht wel even nadien.

Vermijd chocolade


Misschien niet helemaal nieuw voor je maar toch: probeer niet te veel chocolade te eten. Als je sowieso al gevoelig bent voor puistjes dan kan je het door veel chocolade te eten nog eens zo erg maken. Natuurlijk mag je af en toe eens een stukje eten, maar overdrijf er in elk geval niet mee.

Image by © Corbis

Groene thee


Gezond én effectief om je van je puistjes af te helpen: groene thee. Maak een pot groene thee en dep met een watje de gekoelde thee over je gezicht heen. Laat rustig intrekken (ideaal als je een avondje voor je televisie zit) en was daarna grondig af.

Muntblaadjes


Staat er toevallig munt in jullie tuin? Knip er dan enkele blaadjes af en wrijf de blaadjes tussen je vingers tot je een beetje vocht uit de blaadjes voelt komen. Smeer dit vocht op je puistje voor een mooi resultaat.

Image by © Corbis

Op zoek naar meer pimple weetjes?

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '