Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De spiertjes in je gezicht worden intens gestimuleerd na een grondige reiniging.

De buzz-beautybehandeling Superboost: ‘Mijn gezicht heeft precies een flinke work-out gehad’

Hoofdredacteur Eva (43) is een echte beautyfreak. Met make-up is ze niet zo handig, maar ze is wél altijd op zoek naar het beste nieuwe serum of de beste nieuwe behandeling om haar huid er beter te laten uitzien. Ze is geen fan van de no pain, no gain-aanpak, beauty mag ook fun, mooi en leuk zijn.

Superboost-behandeling: 7/10

Prijs/kwaliteit

Je moet hier echt eventjes voor sparen en het als een investering zien. Als je de kwaliteit van je huid erg belangrijk vindt, dan is dit misschien wel een betere investering dan het zoveelste superserum aanschaffen. Je kan de effecten namelijk makkelijk thuis onderhouden met een eenvoudig verzorgingsregime dat niet te duur hoeft te zijn. En het werkt. Dat is duidelijk.

Waarom de test?

Tiany made me do it! Influencer Tiany Kiriloff heeft op haar 43ste een wonderbaarlijk mooie huid: écht, maar stralend. De Superboost-behandeling is één van haar favorieten. De behandeling is niet-invasief (er wordt niet geprikt, gespoten of gesneden), maar geeft wel het resultaat van een medische schoonheidsbehandeling. Dat moest ik proberen! Ik ben de gelukkige tester omdat ik nu eenmaal al iets meer jaartjes op mijn gezicht te zien heb dan mijn collega’s. Het zou je huid wat liften, de oogzone frisser maken en fijne lijntjes doen verminderen. Het is trouwens ook een goeie behandeling als je last hebt van acne, maar dat heb ik niet. En vooral: het is geen botuline injectie, filler of iets anders waar ik eigenlijk niet zoveel zin in heb. Ik wil een natuurlijk resultaat.

Hoe werkt het?

Deze Superboost-behandeling gebruikt twee pijnloze innovatietechnologieën om je huid er natuurlijk wat jonger uit te laten zien op korte termijn. Op lange termijn moet je het zien als een training om je huid in topconditie te houden.

Eerst krijg je een diepe reiniging, want vastzittend talg kan ervoor zorgen dat je verzorgingsproducten niet meer optimaal indringen en dus hun werk niet kunnen doen. Evy van Facièm gaat met een soort ministofzuigertje over mijn huid en zuigt alles eruit. Tegelijkertijd krijg je een vitaminecocktail die diep in je huid wordt gepompt. Dat voel je niet, want er komt geen naald aan te pas. Het voelt een beetje gek, maar niet vervelend.

De laatste stap is de meest intense. Je krijgt een sticker in je nek en de elektrostimulatie gaat beginnen. Met een apparaatje gaan er precies kleine stroomstootjes door je huid die de spieren in je gezicht doen samentrekken. Zo krijgen ze als het ware een workout en liften ze je gelaatstrekken. Je gezicht gaat alle kanten op en je trekt dus ongecontroleerde gekke bekken. Je kan ook een beetje een metaalachtige smaak in je mond krijgen. Iets dat Evy oplost met heerlijke pralines! Ik ben het minste fan van deze fase, maar echt waar: het doet niet pijn! Op de foto’s zie ik meteen resultaat, al is dat in de spiegel niet zo merkbaar.

Pluspunten

Een week na de behandeling zie ik pas het échte resultaat. Mijn huid was op het einde van de winter weer even helemaal op. Roodheid, schilferige droge plekken en ook wel een doffe uitstraling. Maar nu niet meer: mijn huid voelt soepel en straalt weer. Fijne lijntjes zijn wat minder zichtbaar en het lijkt alsof ik nachten na elkaar heel goed geslapen heb. Een gezond en heel natuurlijk resultaat dus! I’m impressed! Het lijkt ook alsof mijn crèmes weer beter werken en opgenomen worden, net zoals Evy voorspeld had. Voor echte verjonging zou ik nog drie beurten bij kunnen boeken.

Nadelen

Ik zie er maar één momenteel: de prijs. Het is best een investering om door die eerste vier sessies te geraken. Je betaalt zo’n 600 euro voor vier sessies, daarna doe je elke drie maanden of wanneer je er nood aan hebt een onderhoudsbeurt en is het best te doen, dan zit je meer op kappersritme. Bij Facièm krijg je die eerste onderhoudsbeurt gratis, dat is wel een meevaller!

En toegegeven, voor wie écht van wellness houdt tijdens een behandeling is dit misschien ook niet de beste keuze.

Blijver?

Ik moet mijn tweede behandeling nog boeken. Dat had zowel met budget als tijdsgebrek te maken. Maar ik denk wel dat ik het terug oppik.

Meer info

Superboost is een erkende beautybehandeling die bij verschillende salons gegeven wordt, de prijs kan variëren en ligt rond de 150 euro per beurt. Eva ging testen bij Facièm in ‘s Gravenwezel, daar kosten vier beurten 600 euro, de eerste opvolgbeurt is dan gratis. Facièm is een hypermodern, fris salon waar je warm onthaald wordt. Eigenares Evy weet waar ze over praat als ze het over beauty heeft en geeft tijdens de behandeling ook erg goeie tips om je huid daarna thuis goed te blijven verzorgen.

Meer beautytestteams:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '