Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

TAKE CARE: een beautyroutine met budgetvriendelijke producten

Elke week toont beautyredactrice Emilie je een fijn ritueel om jezelf te verwennen, en vooral om even volledig te ontspannen. Deze week gebruikt ze alleen maar producten die je minder dan 15 euro kosten.


Gezichtsreiniging


Elke dag, zowel ’s ochtends als ’s avonds, doe ik een dubbele reiniging van mijn gezicht. Daarvoor gebruik ik eerst een cleanser op basis van olie. De reinigingsolie Pure Camomille van Yves Rocher bevat biologisch geteelde, kalmerende kamille. Ik hou echt van de zijdezachte textuur van deze olie. Ik doe een beetje in m’n hand, breng de olie met cirkelbewegingen aan op mijn gezicht en spoel af met lauw water.

De tweede stap is een reinigende gel. De Naturally Good micellaire reinigingsgel van Nivea, die voor 99 % uit natuurlijke ingrediënten bestaat, doet wonderen voor je huid. Je brengt het product met cirkelbewegingen aan op je gezicht, waarop het zachtjes begint te schuimen. Je spoelt weer af met lauw water.

Nog een tip: als je je gezicht afdroogt, doe het dan altijd met een propere, zachte handdoek. Dep je gezicht droog in plaats van te wrijven.

Reinigingsolie Pure Camomille – € 14,90 – bij Yves Rocher of op yvesrocher.be

Tonic


Als mijn gezicht gereinigd is, gebruik ik een tonic. Die stap is nodig om de huid goed te hydrateren voor de eigenlijke verzorging, namelijk je dag- of nachtcrème en serum. Ik gebruik de vegan en volledig natuurlijke tonic Vinoclean van Caudalie. Die verwijdert de laatste make-upresten en onzuiverheden, en verstevigt de huid. Dit product is tegelijkertijd hydraterend en kalmerend, en maakt mijn huid fris, proper en klaar voor het vervolg van de routine.

Hydraterend tonic Vinoclean – € 9,90 – op caudalie.com

Serum


Ik ben fan van het merk Typology omwille van de cleane formules en kleine prijsjes. Het Radiance Serum 11 % Vitamine C bestaat voor 85 % uit natuurlijke ingrediënten en is een echt concentraat van actieve antioxidanten. Ik breng drie druppeltjes van de waterachtige gel aan op m’n gezicht en masseer zachtjes in met cirkelvormige bewegingen. Binnen de vier weken laat dit product je huid weer glanzen en heb je een egale teint.

Radiance Serum 11 % Vitamine C – € 11,40 voor 15 ml – op typology.com

Dagcrème


De laatste stap is een hydraterende dagcrème. De Hydro Boost Aqua Gel van Neutrogena helpt de beschermende huidbarrière te versterken en het vocht vast te houden. De hydratatie van de huid krijgt een boost, waardoor ze zacht en fris wordt. De voordelen van deze verzorging: zijn doeltreffendheid, zijn niet-vette geltextuur en zijn kleine prijs.

Hydro Boost Aqua Gel – € 12,99 – bij Di en op di.be

Meer beautytips: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '