Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Bordeaux, pastel of metallic?

AHA: dit zijn de beste nagellaktinten voor jouw nagelvorm

De redactie
Kort, lang, breed, smal, hoekig of afgerond: nagels komen in verschillende vormen en maten. En ook al moeten we blij zijn met wat we hebben, kunnen we onze nagels er nét iets beter laten uitzien wanneer we ze de juiste kleur geven. Dit zijn de beste suggesties voor elke vorm.


 

Als je korte, hoekige nagels hebt


Semitransparante nudetinten en glanzende metallics zoals roségoud verzachten de scherpe randen van je nagels én verlengen ze. Gezien deze vorm iets wijder is (en er dus korter uitziet), skip je best donkere kleuren zoals zwart en inktblauw omdat die vaak te hard zijn voor jouw nagelvorm.

Als je korte, ronde nagels hebt


Donkere tinten zijn dan weer wél geschikt wanneer je rondere nagels hebt. Klassiek rood en crèmekleurige pasteltinten zoals lila en blauw werken ook goed. Tip: laat wat ruimte vrij aan elke zijde van de nagel om de illusie te creëren van slankere vingers.

Als je lange, smalle nagels hebt


Lange, smalle nagels zien er op zich al elegant uit, maar in combinatie met felrood of bordeaux lijken ze extra glamoureus. Zachtroze en nudetinten zijn ook altijd een goede keuze (zolang ze een tint of twee lichter zijn dan je natuurlijke huidskleur). Blijf weg van felblauw en paars.

Als je lange, brede nagels hebt


Heb je dit soort nagels, dan ben je een lucky bastard. Deze vorm kan namelijk elke nagellaktint aan. Nude, fel, transparant…. alles mag! Heb je van nature ronde nagelranden, vijl ze dan wat hoekiger. Heb je hoekige nagelranden, dan kan je ze rond afvijlen voor een minder ‘harde’ manicure.

[td_smart_list_end]

Beelden: © Getty


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '