Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Vind jij het intimiderend om met een naakt gezicht te sporten?

AHA: daarom draag je beter geen make-up tijdens het sporten

Je hebt vast al gehoord dat het slecht is voor je huid om te sporten met een laagje make-up. We zochten uit waarom het wordt afgeraden en wat het met je huid doet als je dit advies in de wind slaat.

Waarom is sporten zonder make-up beter?


Tijdens het sporten openen je poriën en ga je zweten, waardoor giftige stoffen je lichaam verlaten via de huid. Het is belangrijk dat het zweet hiervoor een vrij pad heeft en de poriën dus niet verstopt zitten. Daarom wordt aangeraden om geen make-up te gebruiken en makkelijke kledij te dragen.

Zowel voor als na het sporten moet je je gezicht goed reinigen. Met reinigingsdoekjes kan je makkelijk alle make-up verwijderen. Spoel na je workout je gezicht met koud water om het zweet weg te wassen en de poriën te sluiten.

Wat als je toch make-up wilt dragen tijdens het sporten?


Er bestaan gelukkig ook tips voor wie het te intimiderend vindt om met een naakt gezicht te sporten. Probeer je beautylook te beperken tot een laagje mascara, lippenbalsem en concealer waar nodig. Ga voor lichte make-up die je huid laat ademen. Zo is een BB-crème of een getinte dagcrème een betere optie dan een dikke laag foundation. Sommige merken hebben zelfs een make-uplijn speciaal ontwikkeld om te dragen tijdens het sporten, zoals CliniqueFIT.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '