Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

7 manieren om sneller uit de badkamer te zijn

Je kent het wel: je vriendinnen komen je al ophalen voor dat coole feestje, waarop je absoluut de ster van de avond wil zijn. Alleen: je bent nog niet klaar. Je hebt zelfs nog geen outfit gekozen! Hashtag crisis, dus. Met deze tips ben jij voortaan in 1-2-3 stunning and ready to go!

1) Gebruik droogshampoo

Skip het wassen van je haar en spray wat droogshampoo over je lokken. Je haar zal er schoon uitzien en volume hebben, en je bespaart toch 20 à 40 minuten, want je hoeft niet te föhnen.
 

2) Ga voor rood

Als er niet genoeg tijd is om je hele beautyroutine af te werken, grijp je het best naar je vertrouwde rode lipstick. Geeft genoeg pit aan je gezicht en iedereen zal denken dat je uren in je make-up hebt gestoken.

 

3) Gebruik alles-in-één-producten

Waarom zou je dagcrème, foundation én SPF apart van en bovenop elkaar aanbrengen? Er zijn namelijk tonnen producten die de drie combineren. Sla dus snel een goede BB-crème in. Bijkomend voordeel: die hoeft helemaal niet duur te zijn. De drogist heeft heel goede exemplaren voor minder dan € 10.
 

4) De vlecht = winnaar

Als je geen tijd hebt om te dealen met haar dat niet wil meewerken, ga je voor een makkelijke coupe. Kam al je lokken naar één kant en maak er een losse, nonchalante vlecht van. Om die wat warriger te maken, haal je een paar lokken los rond je oren.
 

5) Belangrijk: mirakeldeo

Test genoeg deodorants uit en blijf bij degene die meteen droog is wanneer je hem opbrengt. Op die manier kan je direct na het aanbrengen ervan in je kleren springen, zonder risico op witte vlekken onder je oksels.

 

6) De chaos onder controle

Probeer jij normaal gezien elke outfit in je kast uit voor je naar een feestje vertrekt? Zo ja, maak dan een mentale shortlist van kledingstukken die altijd en overal kunnen (lees: ze redden je in noodsituaties à la 'de taxi staat al te wachten en ik heb nog geen jurk gekozen!'). Remember de LBD, dames!
 

7) Zing mee met de radio

Hoe nerveuzer je wordt terwijl je je klaarmaakt, hoe groter de kans dat je een fout zal maken met je make-up, je kapsel, je outfit, enzovoort. Sta niet te hard stil bij je tijdsgebrek en probeer een beetje te relaxen. Zet een leuk deuntje op en zing mee terwijl je je verder klaarmaakt.
 

Bron: Cosmopolitan
 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '