Home Nieuws Valse boetes in omloop en hogere boetes voor middenvakrijders

Valse boetes in omloop en hogere boetes voor middenvakrijders

Een dubbele waarschuwing!

Shutterstock

De politie waarschuwt voor een valse mail die de ronde doet waarin zij zogezegd vraagt om achterstallige boetes te betalen. Wat wél de harde waarheid is, is dat middenvakrijders zich binnenkort aan een dubbel zo hoge boete mogen verwachten.

Oplichters sturen de voorbije weken een heel realistisch uitziende mail rond waarin ze zich voordoen als de federale politie en je eraan herinneren je boete te betalen via een of andere online betaalmethode. ‘Betaal zeker niet’, aldus dus federale politie in Het Nieuwsblad. ‘Wij sturen dergelijke mails immers niet.’

Tips

Ze geven ook een aantal handige tips om de valse mails onmiddellijk te herkennen:

  • Noch je nummerplaat, noch je gegevens staan erin vermeld.
  • De locatie van de overtreding wordt niet meegedeeld.
  • Het e-mailadres van de afzender slaat op niks, bijvoorbeeld federalebelguim@politician.com.
  • Je kan de boete enkel betalen via een prepaidkaartensysteem.

Ontving je reeds zo’n mail of mocht je er nog eentje ontvangen, neem dan zeker contact op met Safe On Web via verdacht@safeonweb.be.

Irritant

Boetes voor middenvakrijders zijn wél harde realiteit. Er is nu sprake van dat deze verdubbeld zouden worden. Uit een enquête van Vias – een vzw die focust op het verbeteren van de verkeersveiligheid – bleek namelijk dat chauffeurs zich in het verkeer het meest ergeren aan bestuurders die op de middelste rijstrook blijven rijden. Minister van Mobiliteit François Bellot kan zich hierin vinden en wil daarom de huidige boete van 58 euro voor middenvakrijders optrekken naar 118 euro.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.