Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Een dubbele waarschuwing!

Valse boetes in omloop en hogere boetes voor middenvakrijders

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De politie waarschuwt voor een valse mail die de ronde doet waarin zij zogezegd vraagt om achterstallige boetes te betalen. Wat wél de harde waarheid is, is dat middenvakrijders zich binnenkort aan een dubbel zo hoge boete mogen verwachten.


Oplichters sturen de voorbije weken een heel realistisch uitziende mail rond waarin ze zich voordoen als de federale politie en je eraan herinneren je boete te betalen via een of andere online betaalmethode. ‘Betaal zeker niet’, aldus dus federale politie in Het Nieuwsblad. ‘Wij sturen dergelijke mails immers niet.’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Tips


Ze geven ook een aantal handige tips om de valse mails onmiddellijk te herkennen:

  • Noch je nummerplaat, noch je gegevens staan erin vermeld.
  • De locatie van de overtreding wordt niet meegedeeld.
  • Het e-mailadres van de afzender slaat op niks, bijvoorbeeld federalebelguim@politician.com.
  • Je kan de boete enkel betalen via een prepaidkaartensysteem.


Ontving je reeds zo’n mail of mocht je er nog eentje ontvangen, neem dan zeker contact op met Safe On Web via verdacht@safeonweb.be.

Irritant


Boetes voor middenvakrijders zijn wél harde realiteit. Er is nu sprake van dat deze verdubbeld zouden worden. Uit een enquête van Vias – een vzw die focust op het verbeteren van de verkeersveiligheid – bleek namelijk dat chauffeurs zich in het verkeer het meest ergeren aan bestuurders die op de middelste rijstrook blijven rijden. Minister van Mobiliteit François Bellot kan zich hierin vinden en wil daarom de huidige boete van 58 euro voor middenvakrijders optrekken naar 118 euro.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '