Home Nieuws Tienermeisjes weigeren nog les te krijgen van turnleraar na tik op achterste

Tienermeisjes weigeren nog les te krijgen van turnleraar na tik op achterste

De school wil de man niet schorsen.

Een turnleerkracht gaf een van zijn leerlingen van een middelbare school in Mechelen tijdens de LO-les een klets op haar poep. Het meisje wil niet meer naar de turnles gaan, maar de school weigert de man te schorsen.

Het voorval gebeurde in BIMSEM, een middelbare school in Mechelen. De leerlingen kregen tijdens LO een les tafeltennis. Toen het balletje aan het net lag, leunde een van de vrouwelijke leerlingen op de tafel naar voren om het te pakken. De mannelijke turnleerkracht passeerde en gaf haar met zijn hand een tik op het achterste. Het meisje was enorm overstuur en stapte naar de directie. Ze weigerde nog les te krijgen van de man.

Les

‘Voorlopig hoeft ze niet meer naar zijn les te gaan’, zegt directeur Rob Van der Beeck in Het Laatste Nieuws. ‘Maar we hopen wel dat de plooien worden gladgestreken. De leraar heeft geen strafbare feiten gepleegd zoals een verkrachting.’ Die laatste opmerking schoot terecht in het verkeerde keelgat bij het meisje en haar klasgenoten. Daardoor wilde niemand van de tienermeisjes nog naar de turnles gaan.

Excuses

De directeur zag zijn fout in. ‘Ik had het voorbeeld van verkrachting niet mogen gebruiken en ik wilde de feiten zeker niet minimaliseren’, aldus Van der Beek in Het Nieuwsblad. Maar hij weigert de man te schorsen. ‘De leerkracht werkt hier al jaren en hij legde een blanco parcours af in onze school. Hij zag ook in dat hij fout zat en hij bood onmiddellijk zijn verontschuldigingen aan.’

Babbelen

De meeste leerlingen vergaven de leerkracht en wonen zijn lessen ondertussen weer bij. Vier meisjes, onder wie het slachtoffer, weigeren nog steeds turnlessen te volgen zolang de man in kwestie aanwezig is. Een opvoeder zal samen met hen rond de tafel zitten om te babbelen over het incident.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.