Home celebs #MeToo: ook Jennifer Lawrence kreeg te maken met seksuele intimidatie

#MeToo: ook Jennifer Lawrence kreeg te maken met seksuele intimidatie

'Om te bewijzen dat ik moest vermageren, stelde ze me naakt tussen vijf andere actrices die veel magerder waren dan ik.'

Photo News

De verhalen over seksuele intimidatie stoppen helaas maar niet. Ditmaal getuigt Jennifer Lawrence over de vernederende auditie die ze moest doen voor een producer in het begin van haar carrière.

Jennifer Lawrence (27) was gastspreker op het ‘Women in Hollywood’ event van Elle. Haar speech kaderde in de #MeToo beweging waar vrouwen naar aanleiding van het Weinstein-schandaal eindelijk durven uitkomen voor de seksuele intimidatie die ze vaak moeten verduren. Jennifer had het over een enorm vernederende auditie in het begin van haar carrière.

Naakt

Ze moest van de filmproducente naakt, met enkel wat tape op haar edele delen, in een rij tussen vijf andere vrouwen staan. Die actrices waren allemaal een pak magerder dan Jennifer. De producente wilde met deze snertvertoning haar duidelijk maken dat ze dringend een paar kilo’s moest afvallen. De vrouw raadde Jennifer zelfs aan om haar die naaktfoto’s te gebruiken als een inspiratie om te vermageren.

Dieet

Dat was niet de eerste keer dat Jennifer in Hollywood te horen kreeg dat ze op dieet moest. Andere filmmakers plakten er zelfs een getal op: ze moest maar liefst zeven kilo afvallen in twee weken tijd als ze een rol wou binnenrijven. De actrice voor haar slaagde daar blijkbaar niet in en zij werd op staande voet ontslagen.

Seks

Toen de actrice dat vertelde aan een andere producer zei die doodleuk dat hij haar wel aantrekkelijk genoeg vond om seks mee te hebben. Jennifer bleef die zever maar slikken, omdat ze dacht dat dit de manier was om het te maken als actrice in Hollywood.

Walgelijk

Voor de film ‘Silver Linings Playbook’ werkte ze samen met de van verkrachting, seksuele intimidatie en aanranding beschuldigde producer Weinstein. Hij viel haar gelukkig zelf niet lastig, maar ze veroordeelde wel zijn afschuwelijke acties. Ze hoopt dat dit walgelijk wangedrag eindelijk stopt.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.