Home Nieuws OPGEPAST: ‘Zet geen foto’s van je kinderen online’

OPGEPAST: ‘Zet geen foto’s van je kinderen online’

Verschillende foto's van Vlaamse kinderen verschenen op dubieuze Russische websites.

Shutterstock

Elke trotse ouder plaatst weleens een foto van zijn of haar kroost op Facebook. Toch raadt de koepel van zelfstandige kinderopvangers voor UnieKO dat nu af, want die beelden kunnen misbruikt worden op dubieuze sites.

We vinden het geweldig als ons schattige neefje zijn eerste stapjes zet, ons petekindje op een deftige manier spaghetti probeert te verorberen of ons dochtertje stralend poseert in haar communiejurkje. We delen die momenten dan ook graag met de rest van de wereld op Instagram of Facebook, maar dat blijkt niet zo’n goed idee te zijn…

Perverten

Terwijl onze vrienden en familie de foto gewoon zullen liken en er misschien een leuke comment onder zullen schrijven, zijn er helaas heel wat mensen met minder goede bedoelingen. Zij stelen de beelden en plaatsen ze op dubieuze websites voor perverten. Zo verschenen er vorig jaar nog honderden foto’s van Vlaamse kinderen op vreemde Russische sites. De beelden bleken onder andere afkomstig van Facebook.

Veiligheid

‘Het zijn onschuldige foto’s, maar iedereen kan ze zien’, waarschuwt de koepel van zelfstandige kinderopvangers UnieKO ons in Het Nieuwsblad. Ze raden aan om geen foto’s van onze kinderen meer online te zetten. ‘Weegt het vissen naar complimenten op tegen de veiligheid als we kinderfoto’s op onze sociale media posten?’ aldus UnieKO.

Strengere regels

Ze willen daarom strengere regels voor ouders en de kinderopvang plaatsen met betrekking tot het delen van kinderfoto’s op het internet. Ze lanceren ook de actie ‘Ik zet geen kinderfoto’s openbaar’. Zo hopen ze misbruik van die foto’s, zoals de verspreiding ervan op kinderpornowebsites, een halt toe te roepen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.