Home Nieuws SAY WHAT?! Trumps oplossing voor wapendrama’s in scholen is alle juffen een...

SAY WHAT?! Trumps oplossing voor wapendrama’s in scholen is alle juffen een pistool geven

Terwijl leerlingen overal in Amerika demonstreren voor een strengere wapenwetgeving.

Belga

Terwijl heel wat Amerikaanse leerlingen schreeuwen om een strengere wapenwetgeving nadat een ex-leerling vorige week zeventien mensen doodschoot op een middelbare school, wil Trump de leraren net bewapenen om zichzelf en hun klas te beschermen.

Nikolas Cruz schoot op 14 februari met een semiautomatisch wapen 17 mensen dood in zijn oude school in Florida. Het zoveelste schietincident op een school in Amerika. Voor heel wat scholieren was dit de druppel. Ze kwamen de voorbije dagen op verschillende plaatsen talrijk op straat om te protesteren tegen de huidige wapenwetgeving in hun land. Ze willen veel strengere voorwaarden om een pistool of geweer te kopen en een totaal verbod op het aanschaffen van zware wapens zoals dat waarmee de schutter 17 mensen neerschoot in Parkland.

Aanval

President Donald Trump zat gisteren in het Witte Huis samen met slachtoffers en nabestaanden van schietpartijen in Amerikaanse scholen. Opnieuw vroegen heel wat leerlingen om de huidige wapenwetgeving te veranderen. Trumps controversiële antwoord was niet meteen hetgeen waarop ze gehoopt hadden. ‘Als je een leerkracht hebt die bekend is met wapens zou dat een aanval heel snel kunnen beëindigen’, aldus Trump. Volgens hem duurt een gemiddelde schietpartij zo’n drie minuten, maar de politie heeft 5 tot 8 minuten nodig om ter plaatse te komen en de dader in te rekenen. Als een leerkracht een wapen heeft, kan die zelf al een einde maken aan de aanval en zo veel meer slachtoffers vermijden.

Strengere controle

Daarmee stelt hij volgens Amerikaanse media dus onrechtstreeks een versoepeling voor van de ‘concealed carrying’-wetten, die toestaan dat Amerikaanse burgers wapens dragen zolang die niet zichtbaar zijn. En laat dat nét hetgeen zijn wat de leerlingen willen tegengaan met hun demonstraties. Trump vertelde wel dat hij maatregelen wil nemen om toekomstige drama’s zoals dat in Parkland te vermijden, zoals een strengere controle van het verleden en de geestelijke gezondheid van de wapenkopers.

Spiekbriefje

Een foto van zijn spiekbriefje toonde dan weer hoe apathisch de president is. Zo stond er als een van de antwoordzinnen op vragen of verhalen van slachtoffers: ‘Ik begrijp je’. Alsof hij dat medeleven niet volledig oprecht uit zichzelf kan opbrengen…

Lees ook: