Home Nieuws Nergens in Europa consumeren hoogopgeleiden zo vaak alcohol als in België

Nergens in Europa consumeren hoogopgeleiden zo vaak alcohol als in België

De WK-wedstrijd van vanavond zal daar niet veel aan veranderen, integendeel…

Nergens in Europa drinken hoogopgeleiden zo vaak alcohol als in België. Dat blijkt uit een onderzoek van de Radboud Universiteit dat in de Nederlandse krant Trouw verschenen is.

De Nederlandse onderzoekers vergeleken in hun studie de gezondheidsgegevens van verschillende Europese landen. Daarbij ontdekten ze geen verband tussen roken en de welvaart in een land, maar wel een op vlak van alcoholgebruik. Hoe hoger de welvaart in een land, hoe meer alcohol er namelijk geconsumeerd wordt. Daarmee drinken hoogopgeleiden dus meer dan laagopgeleiden.

Maar dat was niet de enige vaststelling… In heel Europa zijn het vooral de hoogopgeleide Belgen die het meest enthousiast naar het glas grijpen. Zo drinkt 43,9% meer dan één keer per week alcohol. Met dat percentage staan we dus meteen aan de top van het lijstje. Alleen Zwitserland en onze buren Nederland en Frankrijk komen in de buurt van onze drinkgewoontes. En wij vermoeden dat de WK-wedstrijd van vanavond daar niet veel aan zal veranderen, integendeel…

Meer nieuws: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.