Home Lifestyle Film ZALIG: ga eens naar de cinema met je hond

ZALIG: ga eens naar de cinema met je hond

In Amerika en Engeland bestaan er filmvoorstellingen speciaal voor harige viervoeters.

Shutterstock

Voortaan neem je niet je lief of je beste vriendin mee naar de cinema, maar je hond. De hype van de ‘Bring Your Own Dog’-voorstellingen begon in Engeland en Amerika, en wij hopen dat die snel overwaait naar ons land.

Voor de film ‘Isle of Dogs’ organiseerde Roxie Theater in San Francisco een ‘BYOD’-event. De bedoeling was dat alle kijklustigen voor een keertje hun trouwe viervoeter meenamen naar de filmzaal. Ze moesten een ticket kopen voor zichzelf én voor hun harige vriend.

Haarvrij

De regels waren heel simpel: de eigenaars waren verantwoordelijk voor hun hond en heel agressieve of ongehoorzame honden werden niet toegelaten of moesten de zaal verlaten. Ter plekke werden er naast popcorn voor de baasjes ook kommetjes heerlijk fris water aangeboden voor de honden. Bovendien kregen ze een dekentje mee om hun stoel proper en vooral haarvrij te houden.

Verdwaalde drolletjes

Het event was een groot succes en de tickets waren in geen tijd volledig uitverkocht. De voorstelling zelf verliep ook heel vlot, al waren de comfy cinemazetels niet altijd even handig voor de kleinere hondjes. Sommige beestjes slaagden er namelijk in om vast te raken in de stoel. Gelukkig waren er geen incidenten zoals vechtpartijen, verdwaalde drolletjes, kwijlsporen of blafconcerten.

Troep

New York en tal van Britse steden sprongen ondertussen op de kar en organiseerden hun eigen ‘Bring Your Own Dog‘-voorstellingen van dezelfde film. In Londen worden honden al sinds vorige zomer voor bepaalde films toegelaten in cinemazalen. Volgens de manager van een cinema in Piccadilly zijn dat zelfs de meest rustige voorstellingen. ‘De honden slapen eigenlijk vooral tijdens de vertoning’, aldus Kathryn Smith. ‘We openen de deuren steeds iets vroeger, zodat de honden elkaar eerst wat kunnen besnuffelen. We vullen trouwens maar een halve zaal, zodat de beestjes genoeg plaats hebben. Eerlijk gezegd laten de honden minder troep achter dan mensen, maar achteraf poetsen we de zaal natuurlijk heel grondig.’

België

‘Isle of Dogs’ komt begin mei in de Vlaamse cinemazalen, en we hopen stiekem dat er ook hier speciale voorstellingen voor honden zullen worden georganiseerd. Fingers crossed! Waarover de animatiefilm precies gaat? De jonge Atari gaat op zoek naar zijn verdwenen hond. Daarvoor krijgt hij hulp van een aantal andere honden. Het verhaal speelt zich af in het toekomstige Japan, waar alle honden uit Megasaki verbannen worden naar een vuilnisbelt. De film is een werk van regisseur Wes Anderson, die onder andere ook ‘Grand Budapest Hotel’ maakte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: