Home LOL LOL: het internet wordt helemaal gek van deze schommelende persoon

LOL: het internet wordt helemaal gek van deze schommelende persoon

Kijkt hij of zij volgens jou naar de camera of naar het gebouw?

schommel
© jp valery via unsplash

Een onschuldig filmpje van een persoon op een schommel gaat momenteel viraal op het internet. Mensen raken het namelijk niet eens over welke kant hij of zij nu opgaat. Wat denk jij?

Iemand deelde enkele dagen geleden een op het eerste gezicht onschuldig en eerder zelfs doodsaai filmpje op TikTok. Een persoon zit in een verlaten, ondergesneeuwd landschap op een schommel. Helemaal niets speciaal, maar toch werd deze video al bijna 18 miljoen (!) keer bekeken! Mensen raken het namelijk niet eens over welke kant de schommel opgaat. Volgens een groot deel kijkt de speelvogel naar de camera, terwijl een andere groep denkt dat hij naar het gebouw staart.

We deden een kleine test op onze redactie, en volgens ons is het overduidelijk dat de persoon naar voor schommelt, met het gezicht dus naar ons toe. We snappen eerlijk gezegd zelfs niet hoe iemand kan denken dat hij naar achter gaat.

Toch spreken heel wat Twitteraars ons tegen:

Yanny of Laurel?

Het is niet de eerste keer dat een filmpje voor verdeeldheid zorgt in de online gemeenschap. Vorig jaar hoorde de ene helft heel duidelijk Yanny in een geluidsfragment terwijl de andere helft beweerde Laurel te verstaan. Wat denk jij deze keer? Schommelt de persoon naar de camera of naar het gebouw toe?

Nog meer (echte) optische illusies:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.