Home LOL Feestje na de examens? Speel het ‘Bye bye blok(ken)’-spel

Feestje na de examens? Speel het ‘Bye bye blok(ken)’-spel

Flair
Ben jij een van die gelukszakken die ondertussen dag met het handje mag wuiven tegen de stress, saaie cursussen en sociale isolatie? Welkom terug in het leuke leven! Dat moet gevierd worden, toch? Haal wat vriendinnen en een beetje drank in huis/kot en zet de toon voor een zotte avond met Flairs 'Bye bye blok(ken)'-spel. Wees gerust, het is véél entertainender Ben Crabbés versie.

Wat heb je nodig?

Hoe werkt het?

  • De eerste speler gooit met de dobbelsteen. Op de legende kijkt die speler welk blokje ze krijgt voor het aantal ogen dat ze gooide. Gooit iemand een zes, dan mag die persoon zelf kiezen welk blokje ze gebruikt.

blokjes blokkenspel

  • Vervolgens tekent die persoon het juiste blokje in het raster en dat binnen de 5 seconden. Als de speler te laat of verkeerd tekent (foute vorm, zwevende blokjes waar het niet kan), moet die het aantal slokjes drinken dat naast de (hoogste) rij staat waarop die tekende.

raster blokkenspel

  • De persoon die een lijn volledig kan maken (zoals in 'Blokken'), mag het aantal slokken naast die rij uitdelen aan een andere speler of aan meerdere spelers naar keuze én kiezen wie ze in 't zak zet door een vervelende vraag op opdracht te geven.

opdrachten blokkenspelopdrachten blokkenspel

Je kan het raster, de legende voor de blokjes en de lijst met opdrachten hier downloaden om af te drukken.

* Overmatig alcoholgebruik schaadt de gezondheid, drink met mate!

Meer inspiratie voor je feestje? We vonden nog enkele leuke drankspelletjes om je avond wat meer pit te geven.