Home LOL 15 dingen die eigenlijk helemaal niet leuk zijn aan uitgaan

15 dingen die eigenlijk helemaal niet leuk zijn aan uitgaan

Om de pijn toch een beetje te verzachten.

uitgaan
© jade masri via unsplash

De festivals en feestjes deze zomer zijn door dat vervelende coronavirus allemaal geschrapt. We missen een avondje dansen zó hard, maar toch zijn er ook een aantal dingen die eigenlijk helemaal niet leuk zijn aan uitgaan. Dit lijstje kan de pijn misschien een beetje verzachten.

1. Je bent veel geld kwijt

Een gin-tonic kost al rap 10 euro of meer, en op één been kan je natuurlijk niet staan. Na al dat drinken heb je uiteraard ook zin in een vettige snack, en je frigo thuis is nog te ver weg. Resultaat? Op het einde van een avondje flink doorzakken heb je een gapend gat in je portefeuille of op je bankrekening.

2. Je schuurt tegen zwetende mensen aan

Je probeert er alles aan te doen om je eigen bubbel te creëren, maar het is onvermijdelijk: op een bepaald punt tijdens de avond voel je de natte en bezwete arm, schouder of rug van een andere persoon tegen je aan drukken. Ieuw!

3. Je wordt versierd door een engerd

Je wil je gewoon amuseren met je vrienden en je zoekt geen oogcontact met anderen, maar toch vindt er altijd een persoon het nodig om tegen jou te beginnen lullen. Zelfs na drie keer met je ogen te rollen, een drankje te weigeren en je om te draaien, blijft hij/zij je aandacht zoeken.

4. Je hebt geen plaats om te dansen of zelfs te ademen

Het is vaak zo druk in het danscafé of zaaltje dat je zelfs geen plaats hebt om volledig los te gaan op je favoriete schijf van het moment. Je staat als sardienen in een blik op elkaar gepropt waardoor je goesting om te feesten al snel over is.

5. De muziek trekt op niks

Thuis kan je de playlist helemaal zelf bepalen, maar hier bepaalt de dj op welke deuntjes je moet dansen. We hebben nochtans een heel brede muzieksmaak en toch slaagt ie er nog in om rommel te draaien.

6. Je krijgt bier over je versgewassen haren of nieuwe outfit heen

Op enkele uren tijd passeren er zeker 15 personen je met minstens vier pinten in hun handen. Die dragen ze meestal boven hun hoofd om niet te morsen op zichzelf, maar dus wel op jou die een paar keer ongelukkig gedoopt wordt. Gevolg: je haren stinken uren in de wind en je kleren zijn voor de wasmand.

7. En ook je schoenen kunnen een goede poetsbeurt gebruiken

Wat nog erger afziet dan je jurkje of je topje? Je schoenen! Je kan niet tellen hoeveel mensen per ongeluk hun lompe poten op jouw poezelige voetjes neerplanten. Terwijl je zeker was dat je witte schoenen aantrok eerder die avond, zie je nu bij het naar beneden kijken twee grauwgrijze of zelfs zwarte exemplaren.

8. Je krijgt meer dan één keer een stamp in je zij of rug

Zatte mensen verliezen alle besef van respect of zelfs vriendelijkheid en vinden het dan ook niet erg om je een harde duw te geven als ze moeten passeren op hun weg naar buiten, de toog of het toilet.

9. De rij bij de vrouwentoiletten bereikt ongekende lengtes

Na een paar gin-tonics begint je blaas te protesteren. Helaas ben je niet de enige met dat probleem, want aan de toiletten staan minstens nog 15 andere vrouwen te wachten die even dringend als jou moeten plassen.

10. Je moet opnieuw BOB zijn

Iemand moet er toch voor zorgen dat je gezelschap, inclusief jezelf, veilig thuis raakt. Je mag dus niks drinken die avond, wat behoorlijk vervelend is als iedereen rondom jou zonder gêne met de Spice Girls meezingt.

11. Je bent je stem kwijt en je oren suizen omdat je een gesprek probeerde aan te knopen met je vriendin

Je kan geen normaal gesprek voeren met je vrienden omdat de muziek loeihard staat. Omdat je natuurlijk heel wat te vertellen hebt en vice versa, roepen jullie dan maar tevergeefs in elkaars oor. Het gevolg is dat je de volgende dag verschrikkelijk veel keelpijn hebt en dat je oren nog suizen.

12. Het feestje begint altijd zo laat

Het liefst van al zou je om 19 uur beginnen feesten waardoor je nog op een schappelijk uur in je bed kan kruipen ‘s avonds en je de volgende dag niet de hele tijd rondloopt als een zombie. Helaas begint de ambiance meestal pas om 1 uur ‘s nachts.

13. Je ziet altijd wel iemand kotsen of er start een vechtpartij

De drank vloeit rijkelijk en helaas zijn niet alle gevoelige maagjes daar zo goed tegen bestand. De inhoud ervan eindigt dan ook op de straatstenen en natuurlijk gebeurt dat net als jij passeert. Discussies raken ook vaak verhit waardoor er al eens een vuistslag wordt uitgedeeld wat ontaardt in een grote vechtpartij omdat anderen zich er uiteraard mee moeten moeien.

14. Je raakt je trui of jas kwijt in de vestiaire

Het is al bijna een kwartier aanschuiven om je jas in de vestiaire af te geven en bij je terugkeer blijkt jouw exemplaar net verloren of speelde je zelf je ticketje of kaartje kwijt.

15. Mensen lappen de niet-rokenregel aan hun laars

Je mag binnen geen sigaret meer opsteken, maar toch vegen heel wat rokers daar hun voeten aan. Ze letten niet op waar ze hun pafstok heen zwaaien met als gevolg dat je brandgaatjes in je kleren hebt of erger: brandplekjes op je huid!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.