Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© giphy

7. Je hebt je volledige concentratie nodig, dus de muziek die daarvoor nog vrolijk door de autoboxen schalde, moet afgezet worden.

11 dingen die je herkent als je niet goed kan parkeren

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Breekt het zweet je uit als je nog maar denkt aan parallel parkeren en rij je gemiddeld een halfuur rond om een geschikt plekje te vinden voor je auto? Dan herken je je ongetwijfeld in de volgende 11 tekenen.

Toeschouwers

Het zweet breekt je uit als het enige vrije parkeerplekje zich bevindt nét voor een terrasje waar tientallen kijklustigen gezellig van hun koffie of wijntje nippen. Je háát het als er mensen toekijken – of zelfs gewoon in de buurt zijn – wanneer je je auto tussen die twee verdomde smalle lijntjes moet positioneren.

Tijd

Je rijdt minstens een halfuur rond om een geschikte plaats te vinden om je auto achter te laten. Ondertussen ben je al zeker tien open ruimtes gepasseerd, maar die boezemden je geen vertrouwen in. Liever een kilometer verder wandelen dan dat ieniemienie – lees: twee meter breed – gaatje te vullen met je gigantische – lees: kleine – auto.

Planning

Je kijkt als je ergens naartoe gaat steeds op voorhand of er een – ruime – parking is, dat bespaart je heel wat stress op het moment zelf. Het liefst van al hebben ze die speciale parkeerplaatsen voor gezinnen die extra ruim zijn. Dat je helemaal geen buggy bij je hebt in je auto, dat zie je maar al te graag door de vingers. Sorry, not sorry!

Parallelle horror

Het grootste horrorscenario is parallel parkeren. Daar doe je gewoon niet aan mee! Het liefst van al heb je een grote plek met geen één auto te bespeuren binnen de tien meter, voor én achteraan.

Deuken en blutsen

Je herkent je auto aan de kleine deukjes, blutsen of oneffenheden in de nummerplaat of bumpers. Het woord bumperkiss bestaat toch niet voor niets? Even voelen tot waar je mag rijden voordat je stilstaat in je plek kan toch geen kwaad, dat is toch juist de bedoeling van een bumper?

Beeeeeeeeeep

Zonder piepers op je auto – voor- en achteraan én opzij – ben je hélemaal verloren. Je roept met veel plezier wat hulp in van onze moderne technologie. Al word je eerlijk gezegd wel een beetje gek van een kwartier lang naar die bieptoon te luisteren.

Radio uit

Je hebt je volledige concentratie nodig, dus de muziek die daarvoor nog vrolijk door de autoboxen schalde, moet afgezet worden. Normaal gezien kan je multitasken als een pro, maar parkeren én meezingen met Justin Bieber gaan nu eenmaal niet samen.

Angstzweet

Je hebt standaard een extra deo in je handschoenkastje liggen voor de momenten waarop het angstzweet je weer uitbreekt als je in een veel te klein vakje moet parkeren. Oh ja, en zakdoekjes zijn ook welkom, want af en toe komen er ook traantjes bij kijken.

Hulplijn

Je passagier moet standaard uitstappen of een nobele onbekende moet je helpen met allerlei handgebaren, voor en achteraan je auto, om je veilig in je plekje te begeleiden. Je rolt je autoruitje naar beneden terwijl de commando’s ‘Kom maar’, ‘Stop’ en ‘Nog dertig centimeter’ op je worden afgevuurd.

Position switch

Als het echt té tricky is, doe je gewoon een position switch en ruil je van plaats met je passagier. Hij/zij/die moet dan maar achter het stuur kruipen en het oplossen terwijl jij met het schaamrood op je wangen wegduikt op de passagierszetel.

Vervloeken

Je vervloekt vrienden of familie die midden in het stad wonen en dus geen gigantisch lange oprit voor hun deur hebben waar je zonder zorgen kan parkeren. De parkeerplaatjes in die drukke straten zijn sowieso al dun bezaaid en  elke bewoner heeft uiteraard al zijn plekje ingenomen wanneer jij ’s avonds arriveert, dus de enige plaatsen die overblijven zijn die waar je claustrofobisch van wordt. Grrr!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '