Home LOL 10 dingen die je herkent als je een beetje smetvrees hebt

10 dingen die je herkent als je een beetje smetvrees hebt

9. Aperitiefnootjes op café raak je in geen enkel geval aan. Ze noemen het niet voor niets pipi-nootjes, toch?!

©giphy

We houden allemaal wel van een beetje basishygiëne zoals je handen wassen na een toiletbezoek. Sommigen onder ons drijven dit wel heel ver en durven zelfs de klink van het kleinste kamertje niet aan te raken.

1. Toiletsquads

Openbare toiletten zijn jouw grootste vrees. Je zal nooit, maar dan ook nooit je bevallige achterste zomaar neervlijen op een ‘vreemde’ toiletbril. Je hebt je gespierde bovenbillen puur te danken aan de talloze keren dat je in squadhouding boven de pot hangt.

2. Openbaar vervoer

Wanneer je de trein, tram of bus neemt, duurt het eeuwen vooraleer je een zitplaatsje hebt gekozen, want die zetels zien er allemaal ‘zo vuil’ uit. Moet je wegens plaatsgebrek noodgedwongen blijven rechtstaan, dan haal je de allerbeste turnster in jezelf naar boven om je evenwicht te behouden. Zo hoef je de handvatten niet aan te raken bij scherpere bochten om een val te voorkomen. Je zal ook nooit als eerste op- of afstappen zodat je de knop om te deuren te openen niet hoeft aan te raken.

3. Handje schudden

Iemand een hand geven bij een ontmoeting vind je vre-se-lijk. Je weet niet of die persoon zijn handen heeft gewassen, laat staan wat hij aanraakte nét voor jullie kennismaking. Ieuw!

4. Zeep alsjeblieft

Je gaat supergraag naar festivals, maar je haat die vuile Dixi-toiletten én vooral het feit dat je je handen bijna nooit met zeep kan wassen achteraf. Water alleen doodt de bacteriën niet, toch?!

5. Can’t touch this

Klinken in het algemeen doen je huiveren. De klink van het toilet, van de refter, van het kantoor, enzovoort. Hoeveel mensen raken dat ding per dag wel niet aan? En sowieso is niet iedereen zo gesteld op zijn persoonlijke hygiëne zoals jij. Je bent ondertussen dan ook al een crack in deuren openen met je elleboog.

6. Sharing is caring, nope!

Op iemand anders zijn computer tikken – die vol vlekken en etensresten hangt – vind je afschuwelijk. Of zelfs iets uitlenen zoals een pen, en merken dat die persoon doodleuk op het uiteinde begint te knabbelen, is de hel voor jou. Het liefst van al wilde je dat mensen gewoon van je spullen afblijven en je zal ook zelden iets gebruiken van hen.

7. Tweedehands versus gloednieuw

Je koopt nooit tweedehandsspullen, want je weet niet wie de vorige eigenaar was en alleen al het feit op zich dat er al een vorige eigenaar was, schrikt je af. Jij koopt je kledij, interieurzaken of andere accessoires altijd gloednieuw én het liefst van al in een mooi afgesloten verpakking die zelfs een nucleaire ramp zou overleven.

8. Wasmachine

Kleren die je koopt, gaan gegarandeerd de wasmachine in voor je ook nog maar denkt om ze zelf te dragen. Huidschilfers, geurtjes of andere onaangename restjes van anderen die zich voor jou in het paskamertje in je nieuwe favoriete pull hesen, moeten allemaal verdwijnen.

9. Proevertjes

Gratis staaltjes van chips, vlees of kaas in een supermarkt laat je altijd links liggen en ook de aperitiefnootjes op café raak je in geen enkel geval aan. Ze noemen het niet voor niets pipi-nootjes, toch?!

10. Handontsmetter

Je hebt altijd én overal een flesje handontsmetter op zak. Je gebruikt het dan ook bijna even vaak als dat je met je ogen knippert. Je zou zelfs eerder je gsm thuislaten als je kleine handtas beide niet kan ‘slikken’.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.