Home Deco DECO-INSPO: 9 Zweedse hacks die je interieur nieuw leven inblazen

DECO-INSPO: 9 Zweedse hacks die je interieur nieuw leven inblazen

Wij maken er dit weekend nog werk van!

© Robin Spielmann & Ionut Vlad via Unsplash

Zweden, het land van de overheerlijke köttbullar, haring, ABBA en natuurlijk ook Ikea. Het is vooral dat laatste waar het land heel bekend om staat en dat is niet geheel abnormaal. De Zweden hebben namelijk oog voor detail en kunnen als geen ander decoreren. Omdat de lente, en dus ook de lenteschoonmaak, voor de deur staat, verzamelden wij hun 9 meest inspirerende interieurtips.

Neem een frisse start met enkele witte muren

Ze hoeven daarom niet per se spierwit te zijn – je kan kiezen voor crème of zelfs lichtblauw. Een witte kleur zorgt ervoor dat je met je interieur alle kanten op kan en regelmatig kan switchen van accentkleuren. Je witte muren zijn dus dé basis van je interieur.

Kies voor natuurlijke accentkleuren

Natuurlijke elementen in je interieur kunnen voor de nodige kleur zorgen, zonder dat het contrast te zwaar wordt. Creëer een warme en evenwichtige sfeer door planten en houten meubels en accessoires te gebruiken en laat die felle kussen en opvallende tapijten achterwege.

3. Introduceer de Lagom-trend in je woning

De Zweedse Lagom-trend draait om het vinden van de juiste balans in het leven. Een geweldige manier om hem in je interieur te introduceren, is door het buitenleven naar binnen te brengen. Vul (en dan bedoelen we niet proppen) je ruimte met planten, geweven manden, rieten meubels en stenen accentstukken.

4. Accentueer niet met kleur, maar met textuur

Zweedse ontwerpers spelen vooral met textuur en niet met kleur. Accessoires met een bepaalde textuur kunnen hetzelfde effect hebben als kleuraccenten, maar zorgen voor een rustiger totaalpakket en streling voor het oog.

5. Verberg je rommel

En nu voorgoed! Een Zweeds interieur betekent: geen schoenen die her en der verspreid liggen, geen papierwerk op de eettafel en al zeker geen kousen onder het bed. Berg je spullen vanaf nu goed op of geef ze gewoon een nieuw leven en verkoop ze op het internet.

6. Bedek één muur

Je foto’s, posters en quotes hang je vanaf nu aan één muur en niet meer op tien verschillende plaatsen. Zo leg je de focus op een plek en oogt je woonkamer meteen een pak rustiger. Probeer de kleuren van je posters en foto’s eventueel af te stemmen op je interieur om de muur niet té druk te maken.

7. Gebruik een multifunctionele opslagplaats

We hebben allemaal wel een kastje waar we al onze rommel in kwijt kunnen, maar het is extra tof als dat kasje er ook fijn uitziet! Bouw er zelf eentje of schuim het internet af op zoek naar een vintage exemplaar.

8. Mix oude én nieuwe stijlen

Je rustieke houten tafel past perfect bij die moderne keukenstoelen en die fauteuil van je oma geeft je moderne bureauruimte een finishing touch. Zolang het kleurenschema goed zit, kan je oude en nieuwe spulletjes perfect met elkaar combineren. Geweldig nieuws voor wie graag wil experimenteren met enkele erfstukken.

9. Geen zin om kleur op te geven? Doe het dan niet!

Zweedse ontwerpers grijpen, naast een witte kleur, het meest naar blauwe tinten, omdat de kleur een rustgevend en kalmerend effect heeft. Is blauw niet volledig jouw ding? Experimenteer dan met andere natuurlijke lichte tinten die je huis van een strakke look voorzien.

Meer deco-inspo:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.