Home Lifestyle Zorgt Netflix ervoor dat we weer meer roken?

Zorgt Netflix ervoor dat we weer meer roken?

In 'Stranger Things' kwam tabaksgebruik zo'n 182 keer voor.

Netflix
Foto: Unsplash

Netflix is (en blijft) ontzettend populair, ook bij jongeren. Maar uit een Amerikaanse studie blijkt nu dat er bij heel wat Netflixseries sigaretten of tabaksgebruik in beeld komen. Zorgt dat ervoor dat we weer meer gaan roken?

Het Amerikaanse ‘Truth Initiative‘ deed onderzoek naar het tabaksgebruik in Netflixseries. Daaruit bleek dat er in heel wat series sigaretten gerookt worden. Dat was onder andere het geval in ‘Orange Is The New Black’, ‘Stranger Things’, en ‘House of Cards’, drie heel populaire reeksen.

Onrustwekkende cijfers?

‘Stranger Things’ staat op nummer 1 van tabaksgebruik. In de serie kwamen sigaretten of tabak zo’n 182 keer voor. Ook in ‘Orange Is The New Black’ werd er heel wat gerookt. Daar staat het cijfer op 45.

De CEO van ‘Truth Initiative’, Robin Koval, is bang dat roken door Netflix weer populairder zal worden: ‘Iedereen is aan het kijken, maar niemand let er op. We ervaren een nieuwe opkomst van roken. Een dodelijke gewoonte die weer normaler en glamoureuzer wordt bij jonge mensen. Het moet stoppen.’

Netflix ontkent dat meer mensen roken door hun streamingdienst, maar zou wel graag meer te weten komen over het onderzoek.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.