Home Lifestyle Film ZIEN: Netflixfilm ‘Newness’ gaat over hoe moeilijk echte liefde kan zijn in...

ZIEN: Netflixfilm ‘Newness’ gaat over hoe moeilijk echte liefde kan zijn in onze huidige socialemediamaatschappij

YOUTUBE

Ben je het beu om alsmaar onrealistische, overdreven romantische films te kijken? ‘Newness’ breekt met de traditionele ‘man ontmoet vrouw op straat en ze leefden nog lang en gelukkig’ en geeft weer hoe liefde er in de 21ste eeuw kan uitzien.

Dankzij Disneyfilms en talloze romantische komedies zijn we ervan overtuigd dat de prins op het witte paard ons met een groot gebaar zijn liefde zal verklaren, dat we samen in een groot huis zullen wonen, dat hij opvrolijkt door ons om de paar dagen een groot boeket bloemen te schenken, dat hij ons elke zondagmorgen wakker maakt met een heerlijk ontbijt op bed en we prachtige kindjes krijgen en lang en gelukkig leven.

Bittere realiteit

Iedereen die de laatste paar jaar op verschillende dates ging, beseft dat het bovenstaande scenario er eentje is van één op de honderdduizendmiljoenbiljoentriljoen. Liefde en daten is niet altijd rozengeur en maneschijn, en je komt heel wat griezels tegen voor je op je prins stoot. En als je de ware tegenkomt, wil dat nog niet zeggen dat je voortaan een reallife sprookje beleeft. De Netflixfilm ‘Newness’ toont de soms bittere realiteit van de liefde in onze huidige door sociale media doordrenkte maatschappij.

Verveling

De film vertelt het verhaal van een koppel, gespeeld door Laia Costa en Nicholas Hoult, dat elkaar leert kennen via een populaire datingapp zoals Tinder. Ze worden halsoverkop verliefd en zijn intens gelukkig. Tot na een tijdje die eerste vonken zijn uitgedoofd en de verveling toeslaat. Door alle impulsen van sociale media willen ze constant op zoek naar iets nieuws. Ze proberen dat op een ongewone manier op te lossen door een soort open relatie te proberen. Ze mogen met anderen flirten en zelfs meer. Helaas lijkt dat mooier op papier dan in werkelijkheid…


Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.