Home Lifestyle Food RECEPT: 9 verfrissende zomercocktails op basis van Lillet

RECEPT: 9 verfrissende zomercocktails op basis van Lillet

Zelfs de favoriete cocktail van James Bond zit ertussen!

Lillet
© Lillet

Cocktails met rum, cocktails met gin of cocktails op basis van onze favoriete wijn. Allemaal heel erg lekker, maar voor wie het iets specialer – én zomerser – mag, zijn hier 9 heerlijke cocktailrecepten met Lillet, hét aperitief uit de streek van Bordeaux.

Lillet sluit dankzij zijn subtiele fruitaroma’s perfect aan bij de low-proof trend: de cocktails zijn lichter, met minder alcohol en zomers lekker. Je kan de drank in al zijn puurheid drinken, aanlengen met water of tonic of mixen in een cocktail. Een feest voor de smaakpapillen!

1 / 9
Lillet Berry
Lillet Fizz
Marie
Mon Ami
Ruby
Sangria
Vesper
Lillet Vive
White Negroni
Lillet Berry
Lillet Berry

Doe 4 à 5 ijsblokjes in een glas en voeg 5 cl Lillet Blanc en 10 cl Schweppes Wildberry toe. Werk af met rood fruit.

Lillet Fizz
Lillet Fizz

Vul een glas volledig met ijs. Voeg 5 cl Lillet Blanc en 10 cl bruiswater toe. Werk af met een schijfje limoen.

Marie
Marie

Vul een glas met 4 à 5 ijsblokjes. Voeg 5 cl Lillet Blanc, 1,5 cl pompelmoessiroop (Monin) en 8 cl bruiswater toe. Werk af met eetbare bloemen en zeste van een pompelmoes.

Mon Ami
Mon Ami

Vul een glas met 7 à 8 ijsblokjes. Voeg 4 cl Lillet Blanc, 1 cl kaneelsiroop, 5 cl perensap en 5 cl bruiswater toe. Meng zachtjes met een (cocktail)lepel. Werk eventueel af met kaneelpoeder en een kaneelstokje.

Ruby
Ruby

Vul een glas met 7 à 8 ijsblokjes. Voet 5 cl Lillet Rosé, 3 cl veenbessensap en 6 cl gingerale toe. Meng de ingrediënten en werk af met zeste van een sinaasappel.

Sangria
Sangria

Meng in een punch bowl (6 glazen) 50 cl Lillet Rouge, 5 cl Crème de Framboise, 10 cl roze pompelmoessap en 10 cl limonade. Voeg daarna rood fruit en schijfjes citroen toe.

Vesper
Vesper

Dé cocktail van James Bond! Vul een cocktailshaker met 1/2 maat Lillet Blanc, 1 maat Absolut Vodka en 3 maten Beefeater Gin. Voeg ijs toe en shake zo’n 8 tot 10 seconden. Doe de cocktail in een glas met een strainer. Werk af met een beetje citroenzeste.

Lillet Vive
Lillet Vive

Vul een glas met 4 à 5 ijsblokjes. Voeg 5cl Lillet Blanc en 10 cl tonic water toe. Werk af met een schijfje komkommer, aardbei en een takje munt.

White Negroni
White Negroni

Vul een glas met ijs. Voeg 3 cl Lillet Blanc, 3 cl Suze en 3 cl gin toe. Werk af met de zeste van een roze pompelmoes.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.