Home celebs ZIEN: geflopte YouTube-ster Rebecca Black verbaast jury van talentenshow met haar geweldige...

ZIEN: geflopte YouTube-ster Rebecca Black verbaast jury van talentenshow met haar geweldige stem

Haar eerste single 'Friday' werd met meer dan drie miljoen duimpjes omlaag het meest vervelende liedje ooit genoemd.

Instagram @msrebeccablack/Pinterest

Rebecca Black (20) heeft ‘het meest irritante liedje ooit’ op haar naam staan met haar single ‘Friday’. Ze kreeg miljoenen dislikes en evenveel haatreacties. Ze waagde nu opnieuw haar kans in de talentenshow ‘The Four’ en verbaasde iedereen met haar prachtige stem.

Rebecca was slechts 13 jaar toen haar single ‘Friday’ viraal ging, helaas om de verkeerde reden. Niemand leek het liedje goed te vinden. Ze kreeg miljoenen dislikes op YouTube en werd het slachtoffer van internettrollen van over de hele wereld. ‘Het was ontzettend zwaar om zulke haatreacties te lezen als kind’, aldus Rebecca. ‘Niet enkel op mijn muziek, maar ook op mijn uiterlijk. Ik kreeg zelfs doodsbedreigingen.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Gelukkig liet ze zich niet ontmoedigen en bleef ze muziek maken. Ze waagde nu zelfs opnieuw haar kans in de talentenshow ‘The Four: Battle For Stardom’ op Fox. Fergie presenteert het programma en ook in de jury zitten heel wat bekende gezichten zoals Meghan Trainor, DJ Khaled en P Diddy.

Staande ovatie

‘Ik wil nu tonen aan al die mensen die commentaar op me hadden dat ik wél een goede zangeres ben’, aldus Rebecca. Ze bracht live haar eigen versie van de grote NSYNC hit ‘Bye Bye Bye’ en het publiek was dolenthousiast. Ze gaven Rebecca een daverend applaus én een staande ovatie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook de jury was enorm onder de indruk van haar performance. ‘Dit was geweldig’, aldus Meghan. ‘Ik kreeg kippenvel! Je hebt alle haters op hun plaats gezet, you go girl!’ DJ Khaled deelde die mening: ‘Trek je niks aan van al die haters. Ze gunnen ons niks, maar wij bewijzen hen het tegendeel’. Zelfs de koele P Diddy had lovende woorden voor de jonge zangeres: ‘Stop nooit met muziek maken’.

Cyberpesten

Het concept van ‘The Four’ is dat de jury vier artiesten uitkiest die plaats nemen op een stoel. Kandidaten komen deze zangers en zangeressen uitdagen met hun auditie. Als de jury hen goed genoeg vindt, krijgen ze een zang-battle met een van de mensen op de stoelen. Het publiek kiest wie wint en wie na de battle dus mag plaatsnemen op de stoel.

Helaas verloor Rebecca de zangwedstrijd van artiest James, maar dat deerde haar niet. Ze wilde een statement maken tegen cyberpesten en tonen aan de wereld dat ze wél kan zingen. Ze bedankte iedereen na afloop voor de warme reacties en kondigde in één adem aan dat dit nog maar het begin is van haar nieuwe carrière.

Lees ook: