Home Lifestyle ZIEN: dit doen ‘De Mol’-kandidaten vlak voor elke eliminatie

ZIEN: dit doen ‘De Mol’-kandidaten vlak voor elke eliminatie

Superlief!

VIER

De kandidaten van ‘De Mol’ hebben een ritueel dat ze uitvoeren vlak voor elke zenuwslopende eliminatieronde. Het toont hoe hecht de groep aan elkaar hangt. Ze gaan in een kringetje staan en steken de hoofden bij elkaar terwijl Pieter hen bemoedigende woorden toespreekt.

Het moment waar geen enkele van de deelnemers naar uitkijkt, is de onverbiddelijke eliminatieronde. Aan het einde van elke aflevering is het gedaan met de pret en moet een kandidaat jammer genoeg zijn of haar boeltje pakken en onmiddellijk de wedstrijd verlaten. Om elkaar een beetje moed in te spreken, hebben ze doorheen de afleveringen een ritueel ontwikkeld dat ze uitvoeren vlak voor ze op die ongemakkelijke stoel moeten gaan zitten en kijken hoe Gilles een voor een hun namen – traag – intikt op zijn laptop.

Zalige tijd

Ze nemen elkaar vast, steken de hoofden bij elkaar en luisteren naar Pieter die de hele groep een hart onder de riem steekt. Zo ging het er ook aan toe vorige zondag, vlak voor – spoiler alert – Joke helaas een rode duim kreeg te zien op het scherm. ‘Het is tot nu toe altijd zalig geweest. We hebben altijd gezegd: als we er vandaag uitgaan, dan kijken we terug op een zalige tijd. Het zijn de vijf beste die overgebleven zijn, dat is een feit. Op goed geluk en op alles wat komt.’

Goede moed

Het is duidelijk dat Pieter vanuit zijn job als priester het gewoon is om een groep mensen toe te spreken en ze gerust te stellen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij het voortouw neemt in dit ritueel. Na het moment van bezinning geeft iedereen elkaar nog een laatste kus of dikke knuffel, want daar is als het scherm rood wordt geen tijd meer voor. En dan gaat de groep vol goede moed luisteren naar hun lot.


Lees ook: