Home Lifestyle Film ZIEN: 7 ‘ziek en verliefd’-films om een traantje bij weg te pinken

ZIEN: 7 ‘ziek en verliefd’-films om een traantje bij weg te pinken

Zin om een flink potje te huilen?

Je kent ze ongetwijfeld: de films waarin twee personages verliefd worden op elkaar, maar eentje daarvan aan een verschrikkelijke ziekte lijdt (met waarschijnlijk de dood tot gevolg nog voor het einde van de film). Wel, als je zin hebt om een flink potje te huilen, zijn hier 7 ontroerend romantische films om vanavond voor op de zetel te kruipen.

1 / 7
Everything, Everything
The Fault in Our Stars
Love & Other Drugs
Now is Good
A Walk to Remember
Me Before You
Irreplaceable You
Everything, Everything
Everything, Everything

Wat als je niet naar buiten mag, geen frisse lucht mag inademen noch het warme zonlicht op je gezicht kunt voelen? Wat als je die prachtige buurjongen nooit een kus zal kunnen geven…? Het overkomt de 18-jarige Maddy. Door haar ziekte mag ze de veilige luchtdichte omgeving van haar huis niet verlaten. Maar Maddy is nieuwsgierig, slim en vastberaden. Zeker wanneer ze verliefd wordt op haar buurjongen Olly wil ze de fascinerende buitenwereld verkennen en haar eerste liefde ervaren. Wat begon met staren naar elkaar van achter het raam en met tekstberichtjes als enige communicatiemiddel, groeide uit tot een hechte band. Ondanks Maddy’s aandoening willen zij alles riskeren om bij elkaar te kunnen zijn, zelfs als dit betekent dat zij alles daardoor kunnen verliezen.

€ 9,99 – Bol.com

The Fault in Our Stars
The Fault in Our Stars

De verfilming van de bestseller ‘The Fault in Our Stars’ vertelt het aangrijpende en tragische verhaal over het leven van Hazel en Gus. Deze twee tieners beschikken beiden over een cynisch gevoel voor humor en een bijzondere kijk op het leven. Hazel is ongeneeslijk ziek en tegen alle verwachtingen in ontmoet ze Gus bij een praatgroep voor kankerpatiënten. Langzaam maar zeker bloeit er een bijzondere liefde tussen de twee op.

€ 9,99 – Bol.com.

Love & Other Drugs
Love & Other Drugs

De knappe en charmante Jamie valt goed in de smaak bij vrouwen. Zijn charme en lef komen ook prima van pas in zijn baan als verkoper van farmaceutische middelen. Jamie raakt onder de indruk van de vrolijke Maggie, die zich door niets en niemand laat binden. Ze raken verslaafd aan de ultieme drug: de liefde.

€ 9,99 – Bol.com.

Now is Good
Now is Good

Tessa is 17 jaar en weet ze dat ze nooit 18 jaar zal worden. Haar ziekte is ongeneeslijk, dus geniet ze liever van ieder moment dat ze nog heeft. Tessa heeft een lijst met dingen die ze graag nog wil doen. Een hele nacht feesten, een joint roken, iets stelen, seks hebben… Terwijl haar ouders en broertje op hun eigen manier proberen te accepteren dat ze hun dochter en zusje zullen verliezen, ontdekt Tessa samen met haar beste vriendin Zoey de wereld. Verliefd worden op buurjongen Adam staat niet op haar lijst, maar is al snel de meest bijzondere ervaring die ze zich kan wensen.

€ 11,99 – Bol.com.

A Walk to Remember
A Walk to Remember

Wanneer een flauwe studentengrap fout afloopt en een slachtoffer eist, moet Landon bijles geven aan een leerling met studieproblemen en deelnemen aan het jaarlijkse schooltoneel. Het schoolhoofd hoopt dat het hem wat nederigheid en zin voor verantwoordelijkheid zal bijbrengen. Het wordt een uiterst vervelende klus voor Landon, totdat hij er de verlegen Jamie ontmoet. Landon komt erachter dat hij steeds verliefder op haar wordt en dat ze niet alleen een grote passie voor het leven, maar ook een groot geheim met zich meedraagt.

€ 29,99 – Bol.com.

Me Before You
Me Before You

Louisa Clark (Emilia Clarke) woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Zonder een duidelijke richting in haar leven verandert de eigenzinnige en creatieve 26-jarige constant van job. Haar vrolijke voorkomen wordt op de proef gesteld wanneer ze weer eens van werk verandert…

€ 9,99 – Bol.com.

Irreplaceable You
Irreplaceable You

‘Irreplaceable You‘ vertelt het verhaal van lovers Abbie (Gugu Mbatha-Raw) en Sam (Michiel Huisman), die elkaar al sinds hun achtste kennen. Nadat er terminale kanker bij Abbie is geconstateerd, wil ze een toekomstige vriendin regelen voor haar verloofde en jeugdliefde Sam. Maar hij weet niet hoe je moet daten…

Op Netflix.

Lees ook: