Home Lifestyle Film 9 epische trouwfilms die elke bride to be gezien moet hebben

9 epische trouwfilms die elke bride to be gezien moet hebben

Sucker for romance?

Isopix

Sucker for romance?  Maak dan vanavond een afspraakje met de zetel, een kommetje chips en het fleecedekentje om naar één van deze epische trouwfilms te kijken.

1 / 9
Four Weddings and a Funeral (1994)
27 Dresses (2008)
Mamma Mia (2008)
The Proposal (2009)
Made of Honor (2008)
Bride Wars (2009)
Sex and the City (2008)
The Wedding Planner (2001)
My Best Friend’s Wedding (1997)
Four Weddings and a Funeral (1994)
Four Weddings and a Funeral (1994)

Een klassieker! Charlie is een onhandige gentleman met een crazy kapsel (Hugh Grant) die altijd wel aanwezig is op bruiloften, maar die zelf zijn grote liefde niet weet te vinden. Zodra hij nog maar met een mooie vrouw praat, weet hij geen zinnig woord uit te brengen. Tot hij het meisje van zijn dromen, de Amerkaanse Carrie (Andie MacDowell), op een huwelijksfeest tegen het lijf loopt. Hij wordt meteen verliefd, maar al snel blijkt dat ze op het punt staat met iemand anders te trouwen.

27 Dresses (2008)
27 Dresses (2008)

Katherine Heigl speelt in ‘27 Dresses‘ het eeuwige bruidsmeisje (27 keer, als je het niet uit de titel kon afleiden) met 27 bruidsmeisjesjurken in haar kleerkast. Maar zal ze ooit een trouwjurk mogen aantrekken?

Mamma Mia (2008)
Mamma Mia (2008)

Donna woont met haar dochter Sophie (Amanda Seyfried) op een klein Grieks eiland. In het dagboek van haar moeder ontdekt Sophie dat ze drie mogelijke vaders heeft. Ze staat op het punt te trouwen met haar jeugdliefde Sky, maar wie van de drie vaders moet haar nu op deze belangrijke dag weggeven? Op de achtergrond: non-stop ABBA-hits die je luidkeels vanuit je comfy zetel kan meezingen!

The Proposal (2009)
The Proposal (2009)

Sandra Bullock is een pushy bazin die uitgezet dreigt te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar assistent Andrew om zich met haar te verloven. Hij gaat akkoord met de verloving, tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Andrew neemt Margaret mee naar Alaska om haar kennis te laten maken met zijn eigenzinnige familie, maar dat verloopt niet helemaal volgens plan…

Made of Honor (2008)
Made of Honor (2008)

Tom (Patrick Dempsey) heeft een fantastisch leven. Hij is rijk geworden door zijn uitvinding van de “coffee collar”, heeft veel vrienden om zijn vrije tijd mee door te brengen en heeft een beste vriendin, Hannah (Michelle Monaghan), waar hij lief en leed mee kan delen. Wanneer Hannah echter naar Schotland gaat, komt Tom erachter hoe erg hij haar mist. Wanneer ze na 6 weken terugkomt, blijkt dat ze verloofd is met een rijke man, Colin. Ze is van plan om in Schotland te gaan wonen, en ze vraagt Tom om haar “maid of honour” te worden. Hij stemt in, maar is vastberaden Hannah voor hem te winnen.

Bride Wars (2009)
Bride Wars (2009)

Liv (Kate Hudson) en Emma (Anne Hathaway) zijn al van kleins af aan best friends. De twee doen dan ook alles samen; zo verloven ze zich zelfs op hetzelfde moment. Maar wanneer blijkt dat ze de bruiloft allebei op dezelfde dag hebben gepland én op dezelfde locatie, groeien ze uit tot rivales. Maar wie zal haar grote dag kunnen doorbrengen in het prestigieuze Plaza Hotel in New York?

Sex and the City (2008)
Sex and the City (2008)

Eindelijk is het momente daar! De stijlvolle Carrie gaat trouwen met haar Mister Big. Met een gastenlijst van maar liefst 200 vrienden en een trouwjurk waarvan onze mond spontaan openvalt, belooft het het sprookjeshuwelijk van de eeuw te worden. Maar Big krijgt zijn twijfels over het huwelijk (zijn derde al) en laat Carrie in een bomvolle trouwzaal staan. Loopt dit liefdesverhaal wel goed af?

The Wedding Planner (2001)
The Wedding Planner (2001)

In ‘The Wedding Planner‘ speelt J.Lo een succesvolle weddingplanner. Ze is erg ambitieus, perfect georganiseerd en weet de mooiste trouwfeesten ooit vorm te geven. Toch maakt ze één cruciale fout: ze wordt verliefd op de bruidegom (Matthew McConaughey, wij zouden ook verliefd worden) van wie ze het huwelijk plant. Oeps!

My Best Friend’s Wedding (1997)
My Best Friend’s Wedding (1997)

Geen lijstje met romantische films zonder Julia Roberts. In ‘My Best Friend’s Wedding‘ wordt ze verliefd op haar… beste vriend.

Lees ook: