Home Lifestyle Food YUM: wij gingen proeven in de allereerste cookie dough bar van het...

YUM: wij gingen proeven in de allereerste cookie dough bar van het land

Een heerlijk potje jeugdsentiment met smarties on top!

Herinner je je nog dat je mama zelfgemaakte koekjes bakte en dat jij de kom met het deeg mocht uitlepelen? Wel, dat nostalgische gevoel kan je helemaal opnieuw beleven dankzij Dough It, de allereerste cookie dough bar in ons land.

Gent mocht afgelopen woensdag uitpakken met een grote primeur op foodgebied: de eerste koekjesdeegbar opende er namelijk zijn deuren. In de Sint-Jacobsnieuwstraat kan je een heerlijk potje jeugdsentiment bestellen. Wie wil proeven, moet zich wel een beetje haasten, want de pop-up is slechts vier weken open.

Sugartooth

Ik ging al eens testen voor jullie of het een uitstapje naar Gent waard is. Natuurlijk deed ik dat niet volledig belangeloos, want zelf ben ik een zoetekauw pur sang. Ik ben te lui om zelf koekjes te bakken en zou er ook letterlijk niks van bakken (pun intended). Zelfkennis is het begin van alle wijsheid, niet? In elk geval was ik superenthousiast toen ik hoorde dat er na Nederland ook in ons land een cookie dough bar kwam. In Gent dan nog; mijn thuisstad en niet toevallig de allermooiste stad van Vlaanderen (knipoogt).

Glimlach

‘Dough It’ is simpel maar knus ingericht, met hier en daar een plantje en een paar stoeltjes om te zitten. Wat onmiddellijk in het oog springt, is de kleurrijke toog met daarachter een roze frigo (#interiorgoals en #wewantthatfridge). Ik werd heel vriendelijk ontvangen door de jonge uitbaters Amélie en Marilyn. In matching streepjeshemd bedienden de studenten burgerlijk ingenieur me met een stralende glimlach. Hun slogan: ‘Why bake it when you can eat it? Dough It.’ Groot gelijk!

Smaken

Je kan kiezen tussen drie standaardsmaken: de gewone cookie dough, chocolade of speculoos. Elke week is er ook een vierde, andere smaak. Deze week was dat tiramisu, later staat bijvoorbeeld cuberdon nog op het menu. Wie het koekjesdeeg liever niet puur eet, kan ook een ijsje bestellen met de lekkernij. Denk aan Ben & Jerry’s Cookie Dough, maar dan volledig zelf en met tonnen liefde gemaakt.

Toppings

Er zijn twee formaten qua potjes; een mini voor 3,5 euro en een maxi voor 4,5 euro. In die prijs zit sowieso één topping naar keuze inbegrepen. Je kan kiezen tussen Smarties, chocoladeschilfers, snoepjes, marshmellows, etc. Heb je keuzestress? Geen zorgen: voor 50 cent heb je een extra topping en ziet je potje er nog meer Instagramproof uit.

Smeuïg

Aangezien ik het thuis niet kan laten om van tijd tot tijd mijn lepel in de pot speculoospasta te steken, ging ik voor de Speculiscious met chocoladeschilfers als topping. Het dessertje heeft zijn naam niet gestolen, want het was ook echt delicious! Je smaakt de speculaas heel goed, terwijl die kenmerkende smaak van puur koekjesdeeg niet verloren gaat. Score! De textuur is enorm smeuïg en smelt in je mond. Het lepelde enorm vlotjes naar binnen, dus mijn potje was jammer genoeg in no time op.

Vieruutje

Ik ben wel blij dat ik voor één keertje mijn verstand in plaats van mijn knorrende maag volgde en dus een klein potje bestelde. Het blijft natuurlijk deeg, en dat valt tamelijk zwaar op de maag. Ik zou het niet aanraden als luchtig dessertje net na een gigantisch bord spaghetti of een vettige hamburger met frietjes, maar als vieruurtje is dit ideaal! Goed nieuws voor de veganisten onder ons: vanaf volgende week is er ook een vegan variant van het heerlijke koekjesdeeg. Meer info vind je op hun Facebookpagina.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.