Home Lifestyle Food MMM: wij gingen proeven in de eerste cornflakesbar van het land

MMM: wij gingen proeven in de eerste cornflakesbar van het land

In Cereal Heaven waan je je letterlijk in de ontbijtgranenhemel.

Niks is meer oldskool dan een lekker kommetje cornflakes ‘s morgens. In cornflakesbar Cereal Heaven kan je helemaal losgaan en uit meer dan honderd verschillende soorten ontbijtgranen kiezen. Bye bye ochtendhumeur!

Begin november opende de allereerste cornflakesbar in ons land: Cereal Heaven. Deze toffe zaak ligt op de Vlasmarkt in Antwerpen, op een boogscheut van de Groenplaats. Ik skipte voor een keertje mijn traditionele koffiekoek op zaterdagochtend en trok naar de hemel der ontbijtgranen.

Honderden smaakjes

Ik werd supervriendelijk ontvangen door zaakvoerders Sara en Maarten, die ook onmiddellijk het concept uitlegden. Je kan kiezen uit drie formaten van kom: klein, medium en groot. Vervolgens mag je drie (!) soorten cornflakes kiezen én twee toppings, gaande van fruit over nootjes tot kleine stukjes snoepreep. Ik ben écht in de hemel beland. Move over rijstpap met gouden lepeltjes, en bring on de cornflakes met honderden smaakjes!

Lactose- en glutenvrij

Ook de melk die je over je ontbijtgranen giet, kan je volledig zelf kiezen. Er is keuze uit kokosmelk, amandelmelk, hazelnootmelk, aardbeimelk enzovoort. Er is zelfs een lactosevrije variant én er zijn glutenvrije ontbijtgranen. Lekker én gezond, ze blijven hier punten scoren! Voor wie keuzes maken de hel is – guilty – maakten Sara en Maarten een menu waarop al een tiental soorten combinaties staan. Ik koos The crazy in the coconut one – op mijn lijf geschreven – en mijn vriend ging voor The cinnamon one.

Leuke extraatjes

We hoefden, tot grote vreugde van onze rammelende magen, niet lang te wachten op ons kommetje genot. De presentatie was on point. Een mooie mengeling van kleuren, texturen en vormen. Het oog wil ook wat, en het krijgt hier meer dan waar voor zijn geld. Het belangrijkste is natuurlijk de smaak, en ook die is dik in orde. De verschillende soorten ontbijtgranen passen goed samen en de toppings zijn leuke extraatjes. Wie denkt dat ze hiermee niet genoeg gegeten zal hebben, think again! Het ontbijt valt niet als een baksteen op je maag, het voelt licht aan, maar het houdt je hongergevoel wél zeker weg tot de lunch.

Ontbijt op bed

De zaak is gezellig en praktisch ingericht. Je hebt een lange toog aan het raam en verschillende tafeltjes. Voor kinderen is het zelfs mogelijk om een ontbijt op bed te krijgen: er staat immers een stapelbed pál in het midden van de zaak. Cereal Heaven is in het algemeen heel kindvriendelijk. De allerkleinsten kunnen na hun eten naar hartenlust tekenen op een grote muur. Dé eyecatchers van de bar zijn de grote graffitimuur met de allerbekendste cornflakesfiguren erop, en de toog waarachter tientallen verschillende kleurrijke verpakkingsdozen van ontbijtgranen staan.

Internationaal

Sara Lievers en haar man Maarten van Minnebruggen kwamen op het idee voor Cereal Heaven toen ze een cornflakesbar in Portugal bezochten. Na wat research ontdekten ze dat er over heel Europa al heel wat dergelijke zaken bestaan, behalve in België. Zij besloten dit gat in de markt smaakvol op te vullen. Het koppel importeert ontbijtgranen van over de hele wereld: Australië, Korea, Amerika… Ze mikken qua cliënteel vooral op gezinnen met jonge kinderen, studenten en toeristen, maar natuurlijk is iedereen er van harte welkom. Er is voor ieder wat wils en wij kunnen het ten zeerste aanraden. Smakelijk!

Volg hen op Facebook of Instagram.

Cornflakesbar Cereal Heaven

Cornflakesbar Cereal Heaven

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.