Home Lifestyle Food YES: er is nu ook veganistische tonijnsushi

YES: er is nu ook veganistische tonijnsushi

De vis wordt vervangen door tomaten.

Ocean Hugger Foods

Supergoed nieuws voor alle veganisten die zot zijn van sushi met tonijn. Er bestaat nu ook een variant zonder vis: ahimi. Jullie kunnen voortaan dus zonder zorgen genieten van je favo rolletje.

Er bestonden dan wel al vegan proof-rolletjes met avocado, maar wij zijn niet vies van een beetje variatie op onze sushiboot. Daarom zijn wij zo blij dat Ocean Hugger Foods op de proppen komt met een vegan tonijnsushi. Ahimi heeft dezelfde look als een tonijnrolletje, maar vervangt de bedreigde vissoort door verse tomaten. Die tomaten worden met een speciale techniek omgevormd zodat ze de textuur én smaak van tonijn krijgen. De meeste mensen proeven zelfs het verschil niet. Whut?!

Zonder schade

Ahimi bestaat naast uit tomaten ook uit sesamolie, suiker, water en sojasaus. Het heeft een vaste structuur en een sappige, hartige smaak. Het brein achter deze plantaardige sushivervanger is de Amerikaanse topchef James Corwell. ‘Ahimi biedt je dezelfde lekkere smaak als tonijn, maar zonder schade toe te brengen aan onze oceanen’, aldus Ocean Hugger Foods. De tomatensushi met tonijnsmaak kan je voorlopig enkel in Amerika proeven. Wij hopen stiekem dat ze het idee hier in België ook snel oppikken. Hint!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.