Home Lifestyle Gaat de wintertijd zondag voor de laatste keer ooit in?

Gaat de wintertijd zondag voor de laatste keer ooit in?

Ben jij voor of tegen de afschaffing?

© Shutterstock

De nacht van zaterdag op zondag draaien we de klok van 3 uur terug naar 2 uur. We mogen dus een uurtje langer in ons bedje blijven liggen. Maar de kans bestaat dat het de laatste keer zal zijn.

Wij komen helemaal uit de lucht gevallen, maar blijkbaar is de wintertijd al een tijdje geleden in opspraak gekomen. Een zeventigtal Europarlementsleden wil de wintertijd zelfs afschaffen. Dat meldt RTL Nieuws. In december zou de officiële stemming plaatsvinden.

De afwisseling tussen zomer- en wintertijd heeft volgens de Europarlementsleden meer nadelen dan voordelen. Vooral het energiebesparende effect van de zomertijd zou volgens hen achterhaald zijn. De Duitse hoogleraar Till Roenneberg schat de maatschappelijke kosten als gevolg van het verzetten van de klok voor Duitsland alleen al op 60 miljard euro per jaar, bericht RTL Nieuws.

Nog even wachten

Doe jij het al bijna in je broek als je nog maar denkt aan de verdwijning van de wintertijd? Dan hebben we goed nieuws. De afschaffing zou namelijk sowieso nog even op zich laten wachten en pas doorgaan als een meerderheid van de EU-landen voor de afschaffing stemt. En die stemming zal vast nog een tijdje op zich laten wachten.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.