Home Lifestyle REISTREND: urban foraging leert je je favoriete stad op een originele manier...

REISTREND: urban foraging leert je je favoriete stad op een originele manier ontdekken

En je kan een kleurrijk en biologisch souvenir mee naar huis nemen!

© Luke Witter via Unsplash

Tijdens die staycation zijn we vooral aangewezen op onze eigen steden en dorpen, maar altijd naar dezelfde winkelstraten, musea en hippe hotspots trekken? Dat gaat na verloop van tijd ook vervelen. Wil je toch nóg meer uit je citytrip in eigen land halen? Dan kan je je misschien wagen aan een duurzame én originele reistrend die je je favoriete stad op een andere manier leert kennen. Enter: urban foraging.

Urban watte? Urban foraging, bij ons beter bekend als wildplukken. Gaat er nog altijd geen belletje rinkelen? Wildplukken is nochtans aan een serieuze opmars bezig. Het wordt steeds populairder om je bloemen, groentjes en fruit niet meer in de supermarkt te kopen, maar wel zélf te verzamelen door ze te plukken. Ze zijn veel verser, biologischer én goedkoper. Allemaal goed en wel, maar wat heeft dat in godsnaam met reizen te maken?

Lekkere souvenirs

Wel, ook in en rond onze steden kan je op verschillende plaatsen je eigen producten plukken, en dat zorgt ervoor dat je ze op een totaal andere manier leert ontdekken. Je gaat dus niet langer enkel en alleen op zoek naar de hipste interieurwinkels en tofste boetiekjes om je reiskoffers mee te vullen, maar ook naar plekjes waar je een lekker of alleszins kraakvers aandenken kan plukken. Waar dan? Wel, je kan richting het stadspark trekken om er paddenstoelen te plukken, in het bos op zoek gaan naar kastanjes om te poffen of een bezoekje brengen aan een echte plukweide en er boeketje bloemen samenstellen.

En neen, het zijn heus niet alleen hippies die aan het plukken slaan. Biologisch én ecologisch leven is anno 2020 nu eenmaal hip, en maar goed ook. En het feit dat we daardoor ook nieuwe reistrends ontdekken, is mooi meegenomen! Daarnaast kan je nog een lekker souvenir mee naar huis nemen en met de kruiden, bloemen en het fruit dat je plukte misschien wel een lekkere pot confituur, brandnetelpesto of frisse vlierbloesemsiroop maken!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.