Home Lifestyle 20 plezante dingen waar jullie je ‘s avonds in (of uit) je...

20 plezante dingen waar jullie je ‘s avonds in (of uit) je tent mee kunnen bezighouden

Speel 'glow in the dark'-bowling, houd een wedstrijdje s'mores maken en ga op zoek naar de Grote en Kleine Beer. ⭐️

© Jonathan Forage via Unsplash

Ben jij van plan om binnenkort de wondere wereld van het kamperen te ontdekken? Dan ben je sowieso op alles voorbereid, behalve op waar jullie je ‘s avonds in die tent mee kunnen bezighouden. Want geef nu zelf toe: die gezelschapspelletjes en puzzels zijn intussen toch een beetje afgezaagd. Maar wat moet je dan wel doen met je lief of bubbel? Wij tippen enkele toffe alternatieven!

 1. Bewonder de sterrenhemel en ga op zoek naar de Kleine en Grote Beer. Wil je het extra plezant maken? Zoek dan naar bepaalde figuurtjes in de sterren of ga op speurtocht naar je sterrenbeeld en verzin op basis daarvan je horoscoop.
 2. Smelt marshmallows rond het kampvuur en vertel zelf uitgevonden griezelverhalen.
 3. Is het donker buiten en slaap je in de buurt van een bos of natuurgebied? Haal dan de meest dappere avonturier in jou naar boven en ga samen met je reisgezelschap op zaklampentocht door het bos.
 4. Lees elkaars handen en voorspel de toekomst door elkaars levenslijn te inspecteren. Tip: het boek ‘Wat je handen vertellen’ kan je daarbij helpen.
 5. Til Pictionary naar een hoger niveau en speel de klassieker met je tent en zaklamp. Speel met de schaduw en laat anderen raden wat je met je handen probeert uit te beelden.
 6. Houd een ‘back to basics’-kookwedstrijd en probeer de allerlekkerste s’mores te maken. Wil je absoluut winnen? Check dan zeker ons Zon(dig)dag-recept!
 7. Tover je kampvuur om tot een kleurenspektakel. Hoe dan? Door dennenappels te verzamelen en die in het vuur te gooien of speciaal kleurpoeder mee te nemen.
 8. Is het koud in jullie tent? Stel elkaar dan de meest hete en sexy vragen om de temperatuur meteen een paar graden te doen stijgen.
 9. Speel zaklampverstoppertje! De spelregels? Iedereen verstopt zich in het (donkere) bos en de zoeker mag zijn/haar zaklamp gebruiken, máár mag maximum 15 seconden schijnen en moet de zaklamp dan weer minstens 1 minuut doven. Niet voor bange wezels!
 10. Ga skinny dippen in een nabijgelegen meer of rivier. Moeten jullie je camping nog vastleggen? Trek dan naar eentje die aan de kust ligt en ga er ‘s nachts skinny dippen (belangrijk: vergeet je zaklampen niet en ga zeker niet te ver in het water) of overnacht op een bivakzone in de Ardennen. De kans dat je daar in je adamskostuum in een kabbelend riviertje kan springen is groot.
 11. Speel ‘glow in the dark’-bowling. Het principe is simpel: je vult een aantal waterflessen met gekleurde gloeistaven en moet ze met een bal omver proberen te gooien. Plezier verzekerd!
 12. Lees sprookjes voor elkaar voor.
 13. Haal de beeldhouwer in jou naar boven en maak het allermooiste moddersculptuur. Vraag aan de andere gasten op de camping om jullie kunstwerkjes van op een afstand te beoordelen en een cijfer te geven. De winnaar moet die avond geen hout sprokkelen
 14. Bouw een parcours vol obstakels (denk: met je luchtmatras, slaapzak en frigobox) en verlicht het enkel met een paar lampionnen. Wie haalt de finish zónder blauwe plekken op te lopen?
 15. Doe samen aan yoga! Niet is zo rustgevend als yoga voor het slapengaan en al helemaal als je dat in de natuur kan doen. Trek samen het bos in en zoek een gezellig plekje uit waar jullie samen een halfuurtje aan yoga kunnen doen met de meest ontspannende achtergrondgeluiden.
 16. Ga op zoek naar de allermooiste plek om van de zonsondergang te genieten en neem eventueel jullie hangmatten mee, zodat jullie er ook de zonsopgang kunnen bewonderen.
 17. Leer iets nieuws. Daag elkaar uit en leer om ter snelst op je vingers te fluiten, een spagaat te doen of een zeemansknoop te leggen.
 18. Zelfs in de natuur ligt er helaas een heleboel afval, en dat is allesbehalve goed voor de diertjes die er leven. Engageer je en trek voor of na het avondmaal het bos nog in om zoveel mogelijk vuil te rapen. Greta Thunberg zou tots zijn!
 19. Organiseer met je bubbel een kleine flashlight party aan je tent!
 20. Heb je een zware dag achter de rug en heb je spierpijn van al dat wandelen en klimmen? Geef elkaar dan een (romantische) massage onder de sterrenhemel. Met deze tips komt het zeker goed!

Meer kampeertips:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.