Home Lifestyle WEEKENDTIPS: hier kan je het laatste zonnige weekend van maart vertoeven

WEEKENDTIPS: hier kan je het laatste zonnige weekend van maart vertoeven

Trek je loopschoenen aan, proef heerlijke chocolade of ga sterren kijken.

© priscilla du preez via unsplash

Het is vrijdag! Dat betekent dat er twee zorgeloze dagen vol fun op je wachten. Maar wat valt er te beleven dit weekend? Wij geven jullie enkele toffe tips.

Je kan natuurlijk een volledig weekend in je zetel ploffen en naar Netflix kijken. Daar is niets mis mee. Maar aangezien ze mooi weer voorspellen, is het misschien wel tof om eens buiten te komen om iets leuk te doen. Inspiratie nodig? Wij hebben enkele tips.

1. Gent Urban Trail

Lopen saai? No way Jose! Tijdens de Urban Trail doorkruis je de hele stad Gent, en loop je dwars door de gebouwen heen. Je kan kiezen tussen 6 of 11 kilometer. The place to be? Vrijdagmarkt, Gent op zondag 31 maart van 8 tot 12 uur. Een ticket kost 25 euro. Daarna kan je ergens gezellig een ontbijtje verorberen.

2. Japanse Tuin Hasselt

Je kan nu zondag 31 maart na een lange winter opnieuw de prachtige Japanse Tuin in Hasselt bezoeken. De Japanse kerselaren staan volop in bloei wat prachtig plaatjes oplevert. Laat je ondersneeuwen door bloemblaadjes, geniet van muziekdemonstraties, dansworkshops en een uniek Japans theaterconcert. De tuin is van 10 tot 19.30 uur open, en een ticketje kost 6 euro.

3. De Gentse Lente

Zaterdag 30 maart wordt de Kouter omgetoverd tot het Marrakesh van Gent tijdens de Gentse Lente. Kom de sfeer opsnuiven en snuister tussen de vele markstandjes, foodtrucks, en tal van andere animatie.

4. Sterrenkijkavond

Mooi weer betekent een wolkenvrije hemel. Profiteer daarvan om samen met je partner of kindjes naar de sterren te gaan kijken in Genk. De sterrenwacht van de Cosmodrome is zaterdag 30 maart om 20 uur open voor het grote publiek. Een ticketje kost slechts 3 euro. Vergeet zeker geen wens te doen als je een vallende ster ziet!

5. Chocolate Nation

De leukste plek om cultuur op te snuiven of beter gezegd op te eten? Het nieuwe chocolademuseum Chocolate Nation in Antwerpen. Een echt walhalla voor chocoladeliefhebbers. Je leert er meer over de heerlijke cacaobonen, én je mag natuurlijk ook proeven van de lekkere Belgische chocolade. Een ticket kost 16.5 euro. Smakelijk!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.