Home Lifestyle 14 tips om er in tijden van corona toch nog een tof...

14 tips om er in tijden van corona toch nog een tof weekend van te maken

Kampeer in je tuin, maak een ontbijt op bed zoals op hotel of ga op kroegentocht in je eigen stekje.

weekendtips
© jonathan forage & forja via unsplash

‘Hoe is je weekend geweest?’ Een vraag die we standaard elke maandagmorgen krijgen, maar helaas verschillen onze bezigheden op zaterdag en zondag in deze coronatijden niet echt bijster veel van wat we in de week doen. Daarom geven we jullie enkele tips om dat weekend toch een tikkeltje specialer te maken.

1. Minifuif

Zet je televisie of radio luid en hou een minifuif in de woonkamer met aangepaste feestoutfit en glamoureuze make-up (denk maar aan veel glitters en pailletten), lekkere hapjes en mierzoete cocktails.

2. Kamperen in eigen tuin

Je reis viel misschien in het water, dus hoog tijd om dat vakantiegevoel toch boven te halen. Zet je tentje op in je tuin of zelfs op je terras, rooster marshmallows boven de vuurkorf, kruip dicht tegen elkaar in jullie slaapzak en droom weg bij de sterrenhemel.

3. Schattenjacht

Verstop op verschillende plekjes in je huis of appartement kleine verrassingen, dat kan gaan van een snoepje, een lief briefje tot een bruisbal. Teken vervolgens een plattegrond van je stekje, met kruisjes waar de items leggen en laat iemand op schattenjacht gaan.

4. Ontbijt op bed

En dan bedoelen we niet een boterham met kaas en een glas water. Neen, echt het soort ontbijt dat je zou krijgen in een luxehotel. Een glaasje (of flesje) bubbels, zelfgeperst fruitsap, aardbeitjes met chocolade rond, een gekookt eitje en een heerlijke koffiekoek met veel crème tussen.

5. Reis rond de wereld

Maak een reispaspoort aan met landen die jullie nog eens willen bezoeken. Kies twee bestemmingen uit en leef je zaterdag en zondag volledig uit in het thema van dat land. Leer een paar woorden, maak traditionele gerechten klaar, zet lokale muziek op en doe een typische activiteit van dat land zoals de Sirtaki dansen in Griekenland.

6. Kroegentocht home editie

Plaats in elke kamer van je stulpje een verschillende soort wijn, bier, aperitief, cocktail of andere drank. Trek je schoenen aan en ga op ontdekkingstocht. Je moet voor één keer geen bob zoeken, want jullie hoeven niet meer naar huis te rijden.

7. Filmmarathon

In plaats van een nieuwe serie te bingewatchen, kan je een echte filmmarathon houden waarbij je verschillende titels van dezelfde film allemaal na elkaar bekijkt. Denk maar aan ‘Harry Potter’, ‘Toy Story’ of ‘The Avengers’-films. Een lekkere snack en een dekentje erbij, en je bent zoet (of zout, haha!) voor enkele uurtjes.

8. Verstoppertje

Tijd om het kind in jou weer boven te halen en nog eens verstoppertje te spelen. Heb je elkaar al na vijf minuten gevonden, probeer dan een ander tof spelletje zoals ‘de vloer is lava’. Slappe lach verzekerd!

9. Sterrenrestaurant

Tover je woonkamer om tot het decor van een sterrenrestaurant. Maak elk een of meerdere gangen van een heerlijk diner, steek enkele kaarsjes aan en serveer aangepaste wijnen. Smakelijk!

10. Maak je eigen videoclip/kortfilm

Schrijf eerst je eigen scenario, haal de nodige props uit de garage of van op de zolder, zet de camera op een vaste plaats of promoveer iemand tot cameraman/vrouw en actie!

11. Wellness

Tover de badkamer om tot een luxueuze spa en ga all the way. Verzorg je van kop tot teen: smeer dat maskertje, lak je vinger- en teennagels, scrub je volledige lichaam en week een halfuurtje met een bruisbal, badparels én badschuim in bad. Dit alles is natuurlijk nóg veel toffer met een glaasje wijn en wat blokjes kaas.

12. Karaoke

Smeer die stembandjes en daag elkaar uit voor een rondje karaoke. Kies een liedje voor je concurrent en geef punten na afloop, zowel voor zang als voor podiumprésence.

13. Zonsondergang

Neem als de avond valt een dekentje en ga op zoek naar het hoogste punt in jouw wijk of van jouw straat. Kijk samen naar de zonsondergang terwijl je smult van een heerlijke picknick. Na het halen van die frisse neus kan je terug met een goed gevoel en een gevulde maag in je kot kruipen.

14. Fotoshoot

Nog wat nieuwe foto’s nodig voor op Instagram? Nu is het moment om er werk van te maken. Stel wat outfits samen en stop tijdens je dagelijkse wandeling bij de tofste plekjes in jouw buurt voor een semiprofessionele fotoshoot zonder veel pottenkijkers.

Nog meer inspiratie voor een heerlijk ontspannend weekend: